Sveriges regering
Læsetid: 4 min.

Magdalena Andersson kan ikke blive enige med Vänsterpartiet, men ingen af dem har reelt andre muligheder

Trods deadline mandag er der stadig ikke umiddelbar opbakning i den svenske Riksdag til at gøre Socialdemokraternas nye formand, Magdalena Andersson, til statsminister. Uenighederne med venstrefløjspartiet Vänsterpartiet er betydelige, men partierne har stadig mere at tabe ved ikke at indgå en aftale, vurderer svensk politisk iagttager
Der er ikke umiddelbart opbakning i Riksdagen i Sverige til at gøre Socialdemokraternas nye formand, Magdalena Andersson, til ny statsminister.

Der er ikke umiddelbart opbakning i Riksdagen i Sverige til at gøre Socialdemokraternas nye formand, Magdalena Andersson, til ny statsminister.

Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Udland
23. november 2021

Hun var næsten allerede blevet udråbt til at være Sveriges næste statsminister. Men mandag var det stadig ikke lykkedes den nye socialdemokratiske partiformand, Magdalena Andersson, at sikre sig opbakning i Riksdagen, meddelte Riksdagens formand, på svensk talmannen, Andreas Norlén.

Dermed er Anderssons frist for at forhandle sit parlamentariske grundlag på plads udløbet, efter at hun i sidste uge fik fristen forlænget til mandag. Alligevel skal Riksdagen onsdag til afstemning om, hvorvidt Andersson kan få statsministerposten, meddeler Andreas Norlén.

Dermed er spørgsmålet, om Andersson kan nå til enighed med Vänsterpartiets formand Nooshi Dadgostar, som hun allerede har forhandlet med i ugevis. Ifølge politisk kommentator ved Dagens Nyheter, Ewa Stenberg, vil Vänsterpartiet gå langt for at få deres krav igennem, selv om alternativet kan blive en borgerlig regering:

»De vil vise alle, at de ikke længere hjælper S-ledere til magten af ​​frygt for, at højrefløjen ellers tager over,« skriver hun i en politisk analyse.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

EL bør agerer som Vänsterpartiet.

Sveriges første kvindelige statsminister - skudt ned af Venstrepartiet. Der sker nok næppe, men hvis det sker, så siger jeg velbekomme!