Fra arkivet
Læsetid: 7 min.

Magdalena Andersson bliver næppe en svensk Mette Frederiksen – men svenskerne kan se frem til færre kompromiser

Hun er kendt som en benhård forhandler, der siger tingene, som de er. ’Magda’, der er ny formand for de svenske socialdemokrater, bliver efter alt at dømme også Sveriges første kvindelige statsminister – men ikke med Mette Frederiksen som forbillede, lyder det
Som ny formand for Socialdemokraterna vil Magdalena Andersson blandt andet arbejde for at bekæmpe bandekriminalitet. Her vil hun sandsynligvis lade sig inspirere af flere danske tiltag, men uden at overtage den danske tone på udlændingeområdet.

Som ny formand for Socialdemokraterna vil Magdalena Andersson blandt andet arbejde for at bekæmpe bandekriminalitet. Her vil hun sandsynligvis lade sig inspirere af flere danske tiltag, men uden at overtage den danske tone på udlændingeområdet.

Henrik Montgomery/TT/Ritzau Scanpix

Udland
5. november 2021

Det kom næppe som en stor overraskelse, at de svenske socialdemokrater torsdag valgte den nuværende finansminister Magdalena Andersson som ny partiformand. Samtlige partidistrikter havde på forhånd peget på den 54-årige økonom som kvinden, der skulle afløse Stefan Löfven som formand og formentlig også som statsminister.

»Stort, stort tak for tilliden,« sagde hun fra talerstolen ved en partikongres i Göteborg. 

Men hvad kan vi forvente af Magdalena Andersson – i folkemunde kaldet ’Magda’ – når hun, forudsat at Riksdagen godkender hende som Löfvens afløser, skal lede Sverige frem til næste valg i september 2022?

Modsat sin forgænger beskrives hun som kontant og direkte. Andre kalder hende kedelig og tør.

»Jeg har altid kunne lide at bestemme,« har hun tidligere sagt i et interview med mediet Expressen. Og det kommer hun altså efter alt at dømme til, når Riksdagen om få uger forventes at godkende hende.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Interessant med de der 'nedsættende' bemærkninger om indvandrere som er blevet en kolporteret sandhed I svenske og danske medier om danskerne. Når jeg er I Sverige hører jeg mange flere nedsættende bemærkninger om indvandrere end I Danmark. På gadeplan blandt menigmand. Men medierne og centrum-venstre påstår noget andet. Både i Sverige og Danmark. Hvad tyder det på - og hvor længe siden er det, at Drude Dahlerup har bevæget sig ud på gader og stræde? Både i Sverige og Danmark?