COP26
Læsetid: 5 min.

Mens verdens ledere er til klimatopmøde, oplever Sydsudan de værste oversvømmelser i 60 år

700.000 mennesker i Sydsudan er påvirket af de værste oversvømmelser i årtier, og mange er tvunget på flugt og har mistet deres levebrød og adgangen til sundhedshjælp og skolegang. Ifølge FN truer klimaforandringer 118 millioner afrikanere
Landsbyen Majak Awar er bare et af mange steder i Sydsudan, der er hårdt ramt af oversvømmelser. Her har 100 familier mistet deres hjem efter oversvømmelser i både juni og august.

Landsbyen Majak Awar er bare et af mange steder i Sydsudan, der er hårdt ramt af oversvømmelser. Her har 100 familier mistet deres hjem efter oversvømmelser i både juni og august.

Adrienne Surprenant

Udland
2. november 2021

Midt i vandmasserne driver en tømmerflåde afsted. En hvid presenning med UNICEF’s logo er bundet rundt om en bunke træstykker, og oven på sidder en gruppe mennesker. En kvinde har en gryde på skødet, mens få andre ejendele er fordelt omkring dem. En anden forsøger at få dem gennem oversvømmelserne med en skovl, der føres op og ned af vandet.

Gruppen er nogle af de over 700.000 mennesker, der, ifølge FN, er påvirket af de værste oversvømmelser i Sydsudan i 60 år.

De seneste måneder er landsbyer, skoler og sundhedsbygninger i flere regioner i det nordøstafrikanske land blevet oversvømmet efter kraftig regn og floder, der løber over deres bredder. Det har tvunget folk til at forlade deres hjem. Det er tredje år i træk, at landet er hårdt ramt af oversvømmelser, men det har aldrig været så slemt som i år, fortæller Muhammad Idrees Khan, der leder UNICEF’s kontor i staten Upper-Nile, der er mest påvirket af oversvømmelserne.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her