USA
Læsetid: 3 min.

I første halvår 2021 gik Bidens coronastrategi strygende. Nu er den kommet i modvind

Halvdelen af amerikanerne er utilfredse med Bidens håndtering af pandemien. Siden i sommer har hans kommunikation om vaccine og værn mod smitte ikke været optimal, og nu er der opstået knaphed på udstyr til testning
Siden deltavariantens tilsynekomst har der været flere eksempler på modsigende og misvisende kommunikation fra CDC og Det Hvide Hus.

Siden deltavariantens tilsynekomst har der været flere eksempler på modsigende og misvisende kommunikation fra CDC og Det Hvide Hus.

Mandel Ngan

Udland
13. december 2021

USA styrer direkte mod en femte coronabølge denne vinter. Det tilsiger smittetallene fra sidste uge og erfaringen fra 2020 og 2021 med kraftige stigninger i antallet af smittetilfælde i Europa, som forplanter sig til USA et par uger senere.

I de seneste data fra USA’s seruminstitut, CDC, er det daglige dødstal, som et ugentligt gennemsnit, steget til 1.000 mennesker. 40.000 er indlagt, og der registreres over 100.000 nye smittefælde om dagen.

Det åbne spørgsmål er, hvorvidt denne vinter bliver lige så slem som sidste. I både USA og Europa er en stor andel af befolkningen vaccineret med to stik; og flere og flere kan nu få et tredje stik, hvilket ifølge Biden-regeringens chefepidemiolog, Dr. Anthony Fauci, fremkalder næsten lige så megen immunitet mod deltavarianten som mod omikron.

Fra et vaccinesynspunkt starter USA og Europa altså i samme udgangspunkt. Men her ophører parallellerne, fordi Biden-regeringen har satset mere på vaccinering end jævnlig testning og brug af coronapas. Sidstnævnte to tiltag er mere udbredte i Europa.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her