Analyse
Læsetid: 2 min.

Mette F’s ven færdig i politik: Kometen Sebastian Kurz er selvforskyldt brændt op

Østrigs eks-kansler Sebastian Kurz var hele det konservative Europas darling. Med benhårde metoder revolutionerede han sit parti, men nu er den 35-årige østriger og nybagte far færdig med politik. Det kan han takke sig selv for
Sebastian Kurz var hele det konservative Europas darling. Nu har han trukket sig fra politik.

Sebastian Kurz var hele det konservative Europas darling. Nu har han trukket sig fra politik.

Ritzau Scanpix

Udland
3. december 2021

Fåmælt kan man ikke just kalde Sebastian Kurz. Tværtimod deler han gerne hurtige kommentarer, hjertelige håndtryk og store smil ud. Torsdag var det dog en afdæmpet og bitter Kurz, der afgav et kort statement i Wien. Konklusion: Jeg er færdig med politik.

Dermed er der lukket for et vildt kapitel i europæisk politik, som den 35-årige Kurz har leveret i løbet af sølle seks år.

I mindst et årti har det stået klart, at »vidunderbarnet fra Wien« var et lysende politisk talent. Men Kurz’ opstigning begyndte for alvor, da han som østrigsk udenrigsminister positionerede sig som konservativ kritiker af Merkels linje i flygtningekrisen.

Op til det østrigske valg i 2017 iscenesatte han sig gerne med Alpevandringer med det hengivne valgfolk omkring sig, og i kraft af sin store popularitet fik han nærmest frie hænder til at skære sit parti, det konservative folkeparti ÖVP, til efter sin egen figur. Formelle netværk i partiet blev erstattet med Kurz’ personlige netværk af loyale støtter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Og ditto Natanyahu! Mette, det er koldt og ensomt på toppen og nu også uden mink-pels & SMS-historik!