International kommentar
Læsetid: 4 min.

Olaf Scholz må støtte ophævelse af patenter på COVID-19-vacciner, hvis han virkelig ønsker fremskridt

Tyskland er allerede ude af trit med resten af EU i spørgsmålet om COVID-19-vaccinepatenter. Det er nødvendigt at sende et stærkt signal til Joe Biden
Olaf Schoulz bør som nyvalgt kansler gøre sin del for at sikre alle i verden adgang til COVID-19-vacciner ved at bakke op om en undtagelse fra patentet.

Olaf Schoulz bør som nyvalgt kansler gøre sin del for at sikre alle i verden adgang til COVID-19-vacciner ved at bakke op om en undtagelse fra patentet.

Omar Marques

Udland
17. december 2021

Da han indvarslede en »ny æra« for Tyskland i sidste måned, gjorde landets nye kansler Olaf Scholz sine modige intentioner klare.

»Vi står sammen i vores tro på fremskridt og på, at politik kan føre noget godt med sig,« sagde han under lanceringen af sin SPD-De Grønne-FDP-koalitions program under parolen ’Vov mere fremskridt’.

Denne selvudnævnte »fremskridtskoalition« lover en række socialliberale indenrigspolitiske tiltag – men kan skabe størst effekt, hvis den vover at tilslutte sig den globale bevægelse for at gøre COVID-19-vaccinerne tilgængelige som et globalt offentligt gode. Erklæringen om, at »ingen er sikre før, alle er sikre«, er nødt til at være mere end blot en nydelig parole.

Tyskland har muligheden for og forpligtelsen til at bidrage til at gøre den til virkelighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Tyskland har en gammel historik, til at fremme teknologiske fremskridt. I 30'erne og senere, var det sådan, at havde en producent indsendt et forslag, til løsning af en opgave, produceret nogle prototyper og vundet den endelige ordre fra regeringen, blev de indlagte opfindelser og forbedringer, gjort tilgængelig for alle andre producenter. Utrolige fremskridt blev gjort, på kort tid, som den øvrige verden nød godt af, efter 45, langt ind i 60'erne!
Så, drop covid-19 vaccine patenterne(Biden har fremført til dette også)verdensfællesskabets bedste.