Afrika
Læsetid: 12 min.

Statskup er tilbage i Afrika: »Jeg håber på det bedste, men jeg er ikke særlig optimistisk«

I 2021 oplevede en række lande på det afrikanske kontinent statskup, og det har sat den demokratiske udvikling i bakgear. Information genbesøger Sudan, Mali og Tunesien og giver en stemme til nogle af dem, der gennemlevede det, og spørger, hvordan situationen er i dag, og hvad de håber på for fremtiden
Maliske soldater danser efter den franske hærs overdragelsesceremonie af Barkhane-militærbasen i Timbuktu den 14. december 2021.

Maliske soldater danser efter den franske hærs overdragelsesceremonie af Barkhane-militærbasen i Timbuktu den 14. december 2021.

Florent Vergnes

Udland
3. januar 2022

2021 blev året, hvor kuppene kom tilbage i Afrika efter årtier med nedgang. Der har været kup i Mali, Guinea, Chad og Sudan, et blødt kup i Tunesien og et mislykket forsøg i Niger. I årene mellem 2001 og 2019 har man ellers set færre kup i afrikanske lande syd for Sahara i forhold til årtierne mellem 1956 og 2001, hvor man var vidne til 80 succesfulde kup og 108 mislykkede kupforsøg. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her