Baggrund
Læsetid: 8 min.

Berlusconi er klar til politisk comeback. Men er Italien klar til endnu en omgang med ham?

Har Italiens ’bunga bunga-klovn’ virkelig en chance for at blive landets næste præsident? Den skandaleombruste tidligere premierminister Silvio Berlusconi går i hvert fald efter sejr i mandagens præsidentvalg, der kan være afgørende for, om kaos skal vende tilbage til Italien. Lige nu er premierminister Mario Draghi favoritten
Premierminister Mario Draghi, der i februar 2021 blev håndplukket af præsident Mattarella, anses for at stå for et kompetent lederskab og for at være afgørende for, at Italien lige nu er inde i en overraskende positiv udvikling.

Premierminister Mario Draghi, der i februar 2021 blev håndplukket af præsident Mattarella, anses for at stå for et kompetent lederskab og for at være afgørende for, at Italien lige nu er inde i en overraskende positiv udvikling.

Angelo Carconi/EPA/Ritzau Scanpix

Udland
22. januar 2022

»Er det her telefonfis?!«

Det var den første tanke, som flere italienske senatorer fik, da de hver især modtog et overrumplende telefonopkald fra en stemme fra fortiden.

Senator Laura Granato fortæller til avisen Corriere della Sera, at hun blev »en smule forvirret«, da en mand i den anden ende af røret præsenterede sig selv som »ham fyren fra bunga bunga«.

Og en anden senator, Cristian Romaniello, siger til La Stampa, at han har fået et lignende opkald:

»Ciao Cristian, er du interesseret i at blive medlem af bunga bunga-partiet?« lød spørgsmålet fra en genkendelig stemme.

For det var Silvio Berlusconi, den skandaliserede tidligere italienske premierminister, der blev berygtet for sine sexorgier, de såkaldte ’bunga bunga-fester’.

Selv om den nu 85-årige milliardær og mediemogul i telefonopkaldene tydeligvis var klar til at joke med sin blakkede fortid, så var der bestemt ikke tale om telefonfis.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Helle Walther

ÅH NEJ, intet er mere beskæmmende end når eks ledere ikke kan finde udvej til retræte. Alt har sin tid, det gælder for Berlusconi, Løkke, Pia K, Trump, de skal trække sig med maner.

Bent Nørgaard

Og så er dem der er udødelige. Lederne fra Kina, Rusland og Nordkorea. De holder til de dør, eller bliver skudt. Men dem er der mange der hylder - også her på avisen. Bon Appetit

Peter Beck-Lauritzen

Kan Berlusconi, så kan Trump også! Utrolig politisk dårskab. Er demokratierne inde i et polariserende rotteræs, på bekostning af fælleskab og solidaritet? Skyldes det mere uddannelse til befolkningen, som i stedet for kløgt, forfalder til egoisme! Gosh!

Ifølge Repubblica.it kandiderer Berlusconi ikke længere til posten som præsident for den italienske republik.

Peter Beck-Lauritzen og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar