Analyse
Læsetid: 4 min.

Derfor elsker Zemmour, Le Pen og den franske højrefløj Danmarks udlændingepolitik

Den ene ros efter den anden kommer i dag til Danmark fra Frankrig. Ikke på grund af vores grønne energi eller den fleksible arbejdsmarkedsmodel, men for den hårde kurs på udlændingeområdet. Både Zemmour, Le Pen og den borgerlige præsidentkandidat Pécresse er vilde med den danske migrationspolitik
I den seneste uge har Marine Le Pen og Éric Zemmour talt rosende om den danske udlændingepolitik. »Det store folk i det lille land forsvarer sig fremragende,« lød det blandt andet fra Zemmour til Danmarks Radio. Samme dag blev han for tredje gang dømt af det franske retssystem for ulovlige udtalelser om indvandrere og flygtninge.

I den seneste uge har Marine Le Pen og Éric Zemmour talt rosende om den danske udlændingepolitik. »Det store folk i det lille land forsvarer sig fremragende,« lød det blandt andet fra Zemmour til Danmarks Radio. Samme dag blev han for tredje gang dømt af det franske retssystem for ulovlige udtalelser om indvandrere og flygtninge.

Stefano Rellandini

Udland
19. januar 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Danmark er blevet et gevaldigt plusord i Frankrig. På den franske yderste højrefløj. Jo længere ud på fløjen, man kommer, jo større er rosen. I møder med den internationale presse har både Marine Le Pen fra Rassemblement National og Éric Zemmour, den ultrakonservative præsidentkandidat til højre for Le Pen, i den seneste uge talt i meget rosende toner om den danske udlændingepolitik, som de ser som et eksempel til efterfølgelse. 

»Det store folk i det lille land forsvarer sig fremragende,« lød det blandt andet fra Zemmour til Danmarks Radio. Zemmour er særligt glad for Danmarks linje i forhold til blandt andet »hjemsendelse af illegale indvandrere, begrænsning af sociale ydelser og begrænsning af beboere med indvandrerbaggrund i socialt boligbyggeri«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det er godt nok dårlig reklame for Danmark, at de mest rabiate højrefløjspolitikere fremhæver vort land som skandinavisk forbillede på det udlændingepolitiske og sociale område.

Iøvrigt forestiller man sig, at de andre skandinaviske lande vil betakke sig kraftigt for at havne i samme pulje..

Per Klüver, Anne-Marie Esmann, Gitte Loeyche, Eric Mård, Peter Wulff, Steen Bahnsen, Peter Beck-Lauritzen, Kurt Nielsen, Henning Andersen, Helle Walther, Hans Larsen, Dylan Storm, Peter Meyling, Torben Skov, Dorte Sørensen, Viggo Okholm, Lillian Larsen, Mette Johansson, Inger Pedersen, erik pedersen og Poul Søren Kjærsgaard anbefalede denne kommentar

velkommen i klubben Tesfejg og Støjberg.

Anne-Marie Esmann, Peter Beck-Lauritzen, Finn Jakobsen, kjeld hougaard, Lillian Larsen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

nøj hvor er det klamt, er vi virkelig kommet der ud???

Peter Beck-Lauritzen, Lillian Larsen, Inger Pedersen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Gert Romme

Enig med dig, men logningspolitikken startede længe før nuværende regering og støttes stadig af V og K..

Men derfor er det selvfølgelig en uting, at det kongelige, danske socialdemokratiske parnas fremhæver den som nødvendig, når den gentagne gange er blevet kendt ulovlig af EU-domstolen.

Per Klüver, Gitte Loeyche, Eric Mård, Steen Bahnsen, Peter Beck-Lauritzen, Franz Nitschke, Finn Jakobsen, Kurt Nielsen, Peter Meyling, Torben Skov, Lillian Larsen, Mette Johansson, Inger Pedersen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Nu skal det siges at franskmændene har lettere ved at være liberal end danskere overfor andre kulturer og værdisæt, idet de pr. lov har indført peincippet om laicite: eksklusion af regiøse symboler og religiøs agitation fra det offentlige rum. Dette rum dækker over statsinstitutioner (skoler, ret, sundhed osv), civilsamfundet og af demokratisk politik. En ret høj og markant fransknational bundlinje, der håndhæves rigoristisk. Så en hård og restriktiv udlændingepolitik som fx den danske anses i Frankrig for at være unødvendig. De har allerede tvungen assimilation indbygget i den franske forfatning.

Inger Pedersen

Sig mig, hvem dine venner er, og jeg skal sige dig...

Per Klüver, Steen Bahnsen, Peter Beck-Lauritzen, Franz Nitschke, Dylan Storm, Torben Skov, Viggo Okholm, erik pedersen, Lillian Larsen, Mette Johansson og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
kjeld hougaard

@ Gert Romme,
Er disse ekstremiteter virkelig det, Mette Frederiksen anser som i centrum af EU´s politiske udvikling?
NEJ - hun taler som representant for det den danske befolkning vil! Vi lever i et representativd demokrati. I danmark er vores ledere ikke i sig en autoritet som vil. , som i Kina for excempel, Deng Xioping var en autoritet som leder for folket.
DET ER OS mine venner, som udtrykker vores vilje Mette er VORES - den danske befolknings representant.

Inger Pedersen

kjeld hougaard

Der er noget, vi ikke er enige om:

Statsminister Mette frederiksen taler ABSOLUT ikke på mine vegne.
Hun tiltager sig magten som repræsentant for mig.

Jeg har ikke stemt på hende.

Det lyder nærmest som om, DU opfatter hende som en autoritet som i Kina...

Gitte Loeyche, Steen Bahnsen, Peter Beck-Lauritzen, Kurt Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Peter Meyling

@kjeld hougaard
Regeringen skal på vegne af det danske folk respektere indgåede aftaler med andre lande.
I modsat fald må de regnes som internationale forbrydere.

kjeld hougaard

@Inger Pedersen.
Hvad du stemmer har intet med sagen at gøre: Mette taler IKKE som en autoritet – modsat Deng Xiaoping. Kommentarer taler om hvad ”Mette vil” – som om de tror, at hvad hun vil, betyder noget. Hun udtrykker kun hvad flertallet i folketinget vil. Mennesker der er valgt af den danske befolkning – de representerer hvad VI VIL! Klag på ”din nabo” ikke på Mette.

Finn Jakobsen

Der er intet nyt under solen her.
Både den nuværende og den tidligere regering fører en konsekvent politik gående ud på, at Danmark skal være det mindst attraktive land i Europa for flygtninge. Det er den bondske, smålige kræmmerpolitik, som nu igen-igen løber af med danskerne og vore regeringer. En klam kendsgerning, desværre.

Maia Aarskov, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Steen Bahnsen og Franz Nitschke anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Ja, selv fuldt integrerede flygtninge,.med 7 års bopæl og eget hus, samt fast arbejde, børn i skole også på højere uddannelser, dansktalende, skal returneres til Syrien, til alle de andre syriske forræddere (de som flygtede fra Assad) i syriske tortur- og "forsvindings"-fængsler!
Samtidig vil vi invitere folk fra 3.lande til at arbejde i DK, til lavere løn og ringere vilkår!
Hvorfor? - og hvad er logikken?

Maia Aarskov, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Anders Graae og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar