Europapolitik
Læsetid: 9 min.

Kofod lægger op til kompromis om sparepolitikken i EU og vil lande en ny europaaftale i år

Regeringen signalerer nu kompromisvilje om sparepolitikken i Europa. »Danmark skal være i hjertet af Europa,« siger Jeppe Kofod, der dog ikke er klar til at fjerne EU-forbeholdene. Udenrigsministeren støber kuglerne til en ny bred europapolitisk aftale, der skal landes i Folketinget i år
Udenrigsminister Jeppe Kofod på vej til Ukraine lørdag den 15. januar. Og netop presset fra Kina og Rusland gør, at ministeren mener, at vi skal styrke Europa. »Vi skal lave et Europa, som er et stærkt forsvar af de værdier, som er under pres. De demokratiske værdier, retsstaten, menneskerettighederne. Det er også presset internt i Europa.«

Udenrigsminister Jeppe Kofod på vej til Ukraine lørdag den 15. januar. Og netop presset fra Kina og Rusland gør, at ministeren mener, at vi skal styrke Europa. »Vi skal lave et Europa, som er et stærkt forsvar af de værdier, som er under pres. De demokratiske værdier, retsstaten, menneskerettighederne. Det er også presset internt i Europa.«

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Udland
17. januar 2022

Statsminister Mette Frederiksen lagde i sin nytårstale op til, at Danmark skal indtage en mere central position i det europæiske samarbejde, efter en periode hvor hendes regering er blevet anklaget for at være EU-skeptisk og i tiltagende grad isoleret i EU.

Udenrigsminister Jeppe Kofod vil nu have Folketingets partier med i en ny europapolitisk aftale, som skal lægge linjerne for det danske engagement i Europa de næste mange år. Et engagement, hvor Danmark skal spille en positiv og aktiv rolle.

»Vi skal være i kernen. Vi skal være i hjertet, som statsministeren sagde. Og Europa er i øvrigt i vores hjerter. Vores værdier kan kun forsvares effektivt, når vi står sammen i Europa. Og vores sikkerhed, herunder også vores værdier, kun hvis vi står sammen hen over Atlanten,« siger Jeppe Kofod til Information under et besøg til udenrigsministermøde i Frankrig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jørgen Mathiasen

Hvor ofte danske politikere har erklæret, at Danmark skal betragtes som en del af kernen i EU eller at landet nu bør blive det, har jeg ikke tal på, men det har foreløbig har det aldrig betydet noget og ikke meget tyder på, at det skulle blive tilfældet nu. Man ville blive temmelig overrasket, hvis den socialdemokratiske regering meddelte, at danske forbehold skulle til afstemning, men da alliancen af sparsommelige er imploderet, antager jeg ligesom Gert Romme, at der er tale om en politisk kursjustering.

Ja hør hvor vi gungrer uanset fornuft!
Men os i den vestlige verden mener jo at vi er de rigtige set på fællesskab og demokrati og humanisme set i vores eget spejl. At den er lidt ridset e ren anden sag.
Men fint hvis Kofoed forsøger sig på fredelig vis fremfor at leje beskytter i Ukraine!