Kommentar
Læsetid: 4 min.

Måske er vi vidne til et utroligt passende punktum for Boris Johnson

Fortællingen om det elskelige fjumrehoved har reddet Boris Johnson fra skandaler, der havde kostet andre karrieren. Men når den pludselig udspiller sig i en ramme, hvor han drikker rose i solen, mens briterne – på hans ordre – må holde begravelse over Zoom, fremstår han hverken charmerende eller grinagtig, men afskyelig
Johnsons mest bemærkelsesværdige kvalitet som politiker er, at han som regel får det hele til at forsvinde med en kvik bemærkning og en afvæbnende, selvironisk vittighed. Snavset bliver aldrig siddende og har aldrig ført til egentlige konsekvenser for ham. Men nu tyder det på, at situationen vender.

Johnsons mest bemærkelsesværdige kvalitet som politiker er, at han som regel får det hele til at forsvinde med en kvik bemærkning og en afvæbnende, selvironisk vittighed. Snavset bliver aldrig siddende og har aldrig ført til egentlige konsekvenser for ham. Men nu tyder det på, at situationen vender.

Pool/Ritzau Scanpix

Udland
14. januar 2022

Det sker ikke så tit, og når det gør, er det ikke specielt vellykket. Men onsdag sagde Boris Johnson undskyld. Nærmest i hvert fald. Svøbt i ’men’er’ og ’hvis’er’ beklagede han fra parlamentets talerstol, at han deltog i en havefest i Downing Street 10 under den første nedlukning i maj 2020, da man ifølge de formelle retningslinjer ikke måtte mødes mere end to mennesker udendørs.

Altså endnu en i den efterhånden lange række af historier om, hvordan kredsen omkring Johnson har haft svært ved at overholde de regler, de selv pålagde resten af befolkningen. I en lækket mail kan man læse, at Johnsons personlige assistent inviterede staben til drinks og opfordrede dem til at tage »sprut« med.

Man får nemt fornemmelsen af, at den britiske premierminister altid har den type sager hængende over sig, men denne gang synes nettet at strammes, som man siger. De små sager begynder at ligne en stor bunke.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jan Fritsbøger

i min optik er borgerlige politikere stort set alle i en eller anden grad afskyelige, for ordentlige mennesker er trivsel til enhver tid langt vigtigere end penge.

Mathias Sindberg.
Nu vil tiden jo vise det, men jeg tror virkelig du tager fejl i din forventning til atToryerne overhovedet vil finde anledning til at fortryde noget som helst. Det ligger simpelthen ikke i deres natur og har aldrig gjort det.
Og de har jo også i historisk tid aldrig nogensinde fortrudt nogetsomhelst, medmindre de er blevet tvunget til det med kniven på struben - SÅ VIDT JEG VED. :-)

Arne Lund, Eva Schwanenflügel og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar