Note
Læsetid: 2 min.

Mens begge sider optrapper militært, lover USA et svar på russiske krav i næste uge

Fredagens møde i Genève mellem USA’s og Ruslands udenrigsministre åbner en sprække for konstruktiv dialog. Sergej Lavrov var tilfreds med, at USA vil svare på de to traktatudkast, Rusland har udarbejdet til en revideret sikkerhedsordning for Europa
Efter fredagens møde i Geneve lovede den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken (tv.), sin russiske ministerkollega, Sergej Lavrov (th.), at vende tilbage med nye idéer angående revideringen af sikkerhedsordningen for NATO, som Rusland i to traktudkast har foreslået.

Efter fredagens møde i Geneve lovede den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken (tv.), sin russiske ministerkollega, Sergej Lavrov (th.), at vende tilbage med nye idéer angående revideringen af sikkerhedsordningen for NATO, som Rusland i to traktudkast har foreslået.

Udland
22. januar 2022

Rusland udenrigsminister Sergej Lavrov kunne efter sit møde fredag i Genève med sin amerikanske modpart, Antony Blinken, vifte med en lille sejr.

Begge diplomater bekræftede, at USA har sagt ja til at levere et skriftligt svar i næste uge på Ruslands forslag til to traktatudkast, Kreml sendte til Biden-regeringen i december. I begge dokumenter foreslår den russiske regering markante ændringer af den sikkerhedsordning i Europa, der opstod i forbindelse med NATO’s østudvidelse fra 1997 til 2008.

»Vi vil adressere de problemstillinger, Rusland har peget på, og orientere dem om de ting, som bekymrer os og lægge nogle ideer på bordet, og så mødes vi igen, efter at Rusland har haft mulighed for at læse dokumentet,« sagde Blinken på en pressekonference efter mødet.

Amerikanerens udtalelse antyder, at de to diplomater øjner en mulighed for en konstruktiv dialog om nogle af de krav, Rusland har stillet til USA og NATO.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her