Nyhed
Læsetid: 3 min.

Prominent investorchef: »Klimahensyn handler ikke om at være ’woke’, men om bundlinjer«

Topchefen for BlackRock, der er verdens største forvalter af investeringsfonde, skriver i sit årsbrev, at investorer bør satse på en grøn klimadagsorden, hvis de på længere sigt vil maksimere deres afkast
I sit seneste årsbrev skriver BlackRocks topchef, Larry Fink, at virksomheder, lande og byer, der ikke forbereder sig på en fossilfri fremtid, risikerer at blive hægtet af investeringskapløbet.

I sit seneste årsbrev skriver BlackRocks topchef, Larry Fink, at virksomheder, lande og byer, der ikke forbereder sig på en fossilfri fremtid, risikerer at blive hægtet af investeringskapløbet.

Shannon Stapleton

Udland
22. januar 2022

Larry Fink er en mand, der bliver lyttet til i det globale investeringsmiljø, for som topchef for BlackRock står han i spidsen for verdens største forvalter af investeringsfonde. Derfor bliver hans årsbrev Dear CEO, der netop er udkommet, altid imødeset med spænding.

I år forklarer Larry Fink, at når hans selskab nu satser massivt på at fremme den grønne klimadagsorden i sin investeringspolitik er det bagvedliggende motiv at skabe øget afkast – ikke at fremtræde ’woke’.

I årsbrevet, som er henvendt til selskabsledere, skriver Fink, at virksomheder, lande og byer, der ikke træffer forberedelser for overgang til en fossilfri fremtid, på sigt risikerer at blive hægtet af investeringskapløbet.

Og han hævder – som svar på kritik for BlackRocks grønne lobbyisme over for selskaber – at det præcis er hensynet til større indtjening på den lange bane, der nødvendiggør ambitiøse klimapolitikker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mikael Velschow-Rasmussen

I sit Dear CEO-årsbrev skriver Fink: »Det er gennem effektiv stakeholderkapitalisme, at kapital allokeres effektivt, virksomheder opnår varig lønsomhed, og værdi skabes og opretholdes på lang sigt. Tag ikke fejl, redelig jagt på profit er stadig det, der animerer markederne – og langsigtet rentabilitet er det mål, hvorefter markederne i sidste ende vurderer ens virksomheds succes.«

Så ka' det lis'som ikke siges værre !

Sammen med Peter's forrrygende 'nye' 'trosbekendelse' ovenfor er fremtiden lagt.

Leve den ene procent - til helvede med resten !

Anne Bruun, ingemaje lange og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Med ’enhjørningevirksomheder’ refererer Fink til en særlig kategori af virksomheder, som er unikke og sjældne startups, som hurtigt værdisættes til en milliard dollar eller derover – Uber og Spotify er to historiske eksempler."

Velkommen til den nye verdenordens feudalisme, hvor aktiebørsen bestemmer, hvem der skal slavegøres i den 'grønne' udviklings navn.