Fotoreportage
Læsetid: 2 min.

Kulminens sidste redningshold

Ruhr-distriktet har historisk været omdrejningspunkt for kulminedrift og tung industri i Tyskland. Hver mine havde sit eget redningshold, som skulle få mennesker og materiel ud af minen, når der skete ulykker. Men kampen mod klimaforandringerne har også haft konsekvenser her: I Ruhr-distriktet blev den sidste mine besluttet lukket i 2018. Den er nu ved at blive ryddet, og fotografen Arne Piepke har fulgt det sidste redningshold
Et hold på fire minereddere efter træning på det gamle Pluto-grubeanlæg i Wanne-Eickel.

Et hold på fire minereddere efter træning på det gamle Pluto-grubeanlæg i Wanne-Eickel.

Arne Piepke

Udland
12. februar 2022

Kulminedrift har haft en enorm indflydelse på den tyske Ruhr-region. Med industrialiseringens begyndelse blev der anlagt flere og flere miner, folk migrerede til Ruhr-distriktet, og regionen blev Tysklands vigtigste industriområde.

Men arbejdsforholdene var hårde, og der skete mange alvorlige ulykker. På grund af den dårlige sikkerhedssituation blev der i begyndelsen af det 20. århundrede etableret redningshold til alle miner. Deres opgave var at redde minearbejdere, at bekæmpe brande og at sikre materiel i tilfælde af ulykker.

De blev hurtigt minernes elitestyrke. Selv om den lange historie med kul i Ruhr-distriktet sluttede i 2018, er der stadig et redningshold, der træner i minebyen Herne. De 121 medlemmer skal bestå fem fysisk krævende øvelser hvert år for at være en del af mineredningsholdet.

Den lange tradition bag mineredningstjenesten og fællesskabsfølelsen i styrken er stadig en kilde til identitet for mange af holdets medlemmer i dag. Først når den sidste kulmine i Ruhr-distriktet endelig er ryddet, vil mineredning ikke længere være nødvendigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her