Analyse
Læsetid: 4 min.

Det er svært at komme af med en premierminister, der ikke har en samvittighed

Fra både højre og venstre side af parlamentssalen blev Boris Johnson angrebet for at være uanstændig, skamløs og uværdig. Men premierministeren skammer sig ikke. Det er det, der gør ham så forbandet svær at komme af med
Efter hårdt pres har Boris Johnson lovet at offentliggøre Sue Grays rapport i sin helhed, så snart politiet er færdige med deres undersøgelser

Efter hårdt pres har Boris Johnson lovet at offentliggøre Sue Grays rapport i sin helhed, så snart politiet er færdige med deres undersøgelser

Henry Nicholls

Udland
2. februar 2022

»Skam« har været nøgleordet i britisk politik, siden dele af embedskvinden Sue Grays undersøgelse af regeringstoppens eventuelle brud på coronarestriktioner blev offentliggjort mandag. »Zero Shame,« stod der på forsiden af Daily Mirror, »en premierminister uden skam,« hedder det i The Guardians leder, og i parlamentet tordnede Labours leder Keir Starmer, at Boris Johnson »burde gøre den anstændige ting at trække sig, men det kommer naturligvis ikke til at ske, for han er en mand uden skam«.

Embedsmanden Sue Grays længe ventede rapport er endelig færdig. Offentligheden har ganske vist kun fået indblik i en lille del af den, fordi politiet har bedt hende at holde omtalen af de arrangementer, de nu selv efterforsker for eventuelle lovbrud, til et »minimum«. Det gælder 12 af de 16 påståede fester, hvilket efterlader rapporten »ekstremt begrænset«, som Gray selv skriver, og efterlader hende »uden mulighed« for at gengive begivenhederne »meningsfuldt«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Inger Pedersen

"Fra både højre og venstre side af parlamentssalen blev Boris Johnson angrebet for at være uanstændig, skamløs og uværdig. Men premierministeren skammer sig ikke. Det er det, der gør ham så forbandet svær at komme af med"

Ja.
Akkurat ligesom det er svært at komme af med alle andre med tilsvarende psykopatiske træk.
Hvad enten det er statsministre, amtsformænd, borgmestre, - eller alle andre chefer, kolleger eller ægtefæller.

Men hvad i hele hule får os dog til at vælge dem - igen-igen-igen???

Der er kun én vej: HOLD DIG LANGT VÆK FRA DEM - og hvis du allerede er kommet i nærheden: LØB!

Lillian Larsen, uffe hellum, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Claus Nielsen, Steen Obel, Alvin Jensen, Ruth Sørensen, Kim Houmøller og Jan Damskier anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

- og hvad i alverden har et "Britania Rules the Waves" dog set i en klumset, overvægtig mandsling, der ligner en "under-IQ-90" fra gamle dage med en gulvmoppe på hovedet - og hvis udtalelser ikke virker stort set mere overbevisende...?

De må da vist godt nok have været noget videre fremtidsangste...

Jeg tænker at når han fra"the upper upper class", kan lægge en sådan moral for dagen, så kan man vel ikke forvente at de han træder på skal opføre sig som "a true gentleman"

Søren Rehhoff

Hans partifæller kan jo prøve undskylde det med, at BoJo bare er en af de der britiske excentrikere. Det er der en stolt tradition for i Storbritannien, det er nærmest en konservativ grundværdi.

Kim Houmøller

Vi har masser af narcissister i det politiske system.

Uden at nævne nogen ved navn optræder de flittigt i medierne med deres papegøje snak.

Eva Schwanenflügel, Egon Stich og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

Søren Rehoff

Måske - men måske ikke kun britisk...

Jeg har oplevet to ungersvende af pæredanske forældre, der var flyttet til GB - nu på Herlufsholm (på "genopdragelse"?) for at "tilegne sig dansk sprog og kultur"...

... medbragt til pinse-familiefrokost - med den mest selvfølgelige attitude af overklasse-rettighed sidde og tørre bussemænd af på en yngre fætters tallerken...

... sådan bare fordi: de KUN NE...

Om det handler om britisk opfattelse af overherredømme - eller om nydansk dumhed, skal jeg ikke kunne sige.
Men de to "herrer" kommer ikke her i huset mere!

Flemming Olsen

Skal "vi" af med ham? Han fik trods alt Brexit done, som han lovede, hvilket var mere end man kan sige om Theresa May( der nu falder ham i ryggen) og Cameron, der bare stak af fra det hele. Men efter Brexit og udrulningen af vaccinerne har man ikke længere brug for ham. Så kommer det frem (hvorfor først nu?) at han holdt ekstravagante gardenparties for to år siden i Downing Street under nedlukningen. At dømme efter de skjulte optagelser, ser det ret dødssygt og lidet misundelsesværdigt ud - Herre Gud!

Inger Pedersen

Flemming Olsen

"Han fik trods alt Brexit done, som han lovede,..."

Men måske viser konsekvenserne sig nu - og så var det - trods hans eksekvering af løfterne - ikke HELT det, vælgerne sådan liige helt havde tænkt sig...?

Og ja: Alt det halløj om fester og gardenparties: Halleluja!
Men det ER sgu da for dumt af klynen, når så meget andet står på spil - sådan lidt i liga med Løkkes underbukser...
Ok - i GB er forventningerne til sammenhæng mellem attitude og realiteter måske endnu mindre end herhjemme?'
Kvotekongerne sejler vel rundt et sted mellem Jylland og Skotland...?

Men hvis "nogen" har stillet ham op til posten med andre hensigter, og han så falder igennem på et eller andet punkt - ja, så er han da bare "gået".
Lige nu!

Gad se, hvem de så vil finansiere i stedet?

Flemming Olsen

Og apropos den ældgamle dronning, der måtte sidde og snøfte alene i kirken - hvorfor er hun ikke gået for længe siden og ladet sin unge søn komme til? Det havde været mere på sin plads.

Inger Pedersen

Flemming Olsen

Ja, selvfølgelig - alt tilhører jo "De Raske i Riget"!
- det er jo en velkendt holdning der sydpå...

Sten Danø gav Poul Schlüter tilnavnet parfumesælgeren. Mon ikke det passer fint på Johnson.

Christian Frost

Jeg bor i Storbritannien og det er ret tydeligt at i slet ikke forstår briterne. På trods af at Mette Facebook Frederiksen med alle hendes manglende sms'er og autoritære beslutninger er meget lignende (nogle vil mene værre end Johnson) så er det jo selvfølgelig nemmere at dæmonisere frem for at forstå. At man forstår er jo ikke ensbetydende med at man er enig.

Problemet i Storbritannien (som Johnson løser) er, at de fleste normale briter (udenfor London) foretrækker en stærk leder der ignorerer de institutioner briterne ser som indgroede. Han er en 'håndgranatspolitiker' of sådan en man kan tage en pint med i en pub. Jeg håber det giver lidt indsigt for dem der vil åbne deres ører bare en smule. Og for alle jer andre. Tag og kig lidt på dk og moms skandalen, minkskandalen, og spionskandalen (det er bare dem jeg kan huske). Hvorfor har politikerne ikke ændret skattesystemet som konsekvens af moms svindlen? (Og nej virksomheder har ikke nogen moral til at gøre det rigtige. De bør følge reglerne og betale skat derefter )

Claus Nielsen, Flemming Olsen, ingemaje lange, arne tørsleff, Peter Mikkelsen og Eric Mård anbefalede denne kommentar

Definer lige “normale briter” Christian Frost. Jeg har en del “normale” venner og bekendte, indfødte såvel som tilflyttere, i GB . Det er ikke en af dem der anser BJ for at være kompetent til at lede landet endsige sidde i regering.
De er bosiddende forskellige steder i GB dog ikke i London .

Mvh Hanne Pedersen

uffe hellum, Eva Schwanenflügel og Per Klüver anbefalede denne kommentar