Nordkorea
Læsetid: 9 min.

Efter to års pandemi er verdens mest lukkede land mere isoleret end nogensinde før

Siden pandemiens udbrud har det ellers i forvejen hermetisk lukkede Nordkorea lukket sig endnu mere om sig selv. Kim Jung-un gennemfører den ene missiltest efter den anden, mens de nu meget sparsomme beretninger, der når omverdenen, tyder på, at hungersnøden i landet er vokset
Nordkoreanske soldater arbejder på opførslen af et nyt storhospital fra i Pyongyang i marts 2020.

Nordkoreanske soldater arbejder på opførslen af et nyt storhospital fra i Pyongyang i marts 2020.

Gamma Rapho

Udland
2. februar 2022

Tidligt om morgenen den 17. januar forlod et fyldt godstog den kinesiske grænseby Dandong i retning mod Den kinesiske-koreanske venskabsbro. Temperaturen var langt under frysepunktet, da toget få timer senere ankom til byen Sinuiju i det nordvestlige Nordkorea og kort efter vendte om og kørte tilbage med tomme vogne.

Et efterhånden sjældent syn efter to år, hvor den nordkoreanske-kinesiske grænse har været så godt som permanent lukket. Kinesiske myndigheder bekræfter genoptagelsen af godstransporten mellem de to lande, og det får internationale observatører til at spekulere i, om grænselukningen en gang for alle er ovre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her