Analyse
Læsetid: 6 min.

Trump satser på valgsnyd og stormen på Kongressen. Det risikerer at koste republikanerne dyrt

Indtil i sidste uge syntes republikanerne at sidde inde med stærke kort på hånden op til kongresvalget i november. Biden og demokraterne er upopulære hos et flertal af vælgerne. Men nu er uenigheder brudt ud i lys lue i Det Republikanske Parti, der risikerer at formøble gode sejrschancer. Senest har toprepublikaneren Mitch McConnell sagt Trump midt imod
»Vi så, hvad der skete med vores egne øjne. Det var et voldeligt oprør, der havde som mål at hindre en fredelig overdragelse af magten efter et valg, hvis resultat var blevet godkendt som legitimt,« gentog Mitch McConnell (th) på et pressemøde tirsdag.

»Vi så, hvad der skete med vores egne øjne. Det var et voldeligt oprør, der havde som mål at hindre en fredelig overdragelse af magten efter et valg, hvis resultat var blevet godkendt som legitimt,« gentog Mitch McConnell (th) på et pressemøde tirsdag.

Jim Lo Scalzo

Udland
10. februar 2022

Hvis der er noget et politisk parti, der er favorit til at vinde, for alt i verden skal undgå i en valgkamp, er det unødige distraktioner og selvforskyldte bommerter.

Men det er præcist, hvad der skete i sidste uge, da først republikanernes ukronede leder, ekspræsident Donald Trump, og dernæst partiets landskomité trådte godt og grundigt på republikanernes budskab op til kongresvalget i november: At præsident Joe Biden og det demokratiske flertal i Kongressen er en eklatant fiasko.

I stedet gjorde Trump »den urimelige behandling« af menneskemængden, der angreb kongresbygningen den 6. januar sidste år, til sit hovedtema på et vælgermøde i Texas forrige weekend.

Flere hundrede deltagere i angrebet er siden dengang blevet arresteret. De første retssager er undervejs i Washington, D.C. En håndhævelse af straffeloven, som ekspræsidenten finder utilstedelig, og som han vil gøre noget ved, hvis han engang vender tilbage til Det Hvide Hus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Samtidig kan vi også få modsætningsforholdet til Rusland, nedskaleret, til ugunst for det militære kompleks i USA/krigsgale profitmagere, uden respekt og holdning til menneskers liv og kultur!

Klaus Brusgaard

#Gert Romme,

Enig. Men tilsyneladende mener Socialdemokraterne at vort største værdifællesskab er at finde på den anden side af atlanten.

@Klaus - Det er da helt rigtigt, at vores største værdifællesskab måske er med USA. Der er bare nul udsigt til at Danmark bliver et amerikansk territorium, og derfor vil der altid være nul indflydelse på "vores" førte politik. Så det er et rigtig dårligt partnerskab, hvor den ene part bestemmer alting.

Indenfor EU eksisterer der en (mikroskopisk) chance for at få indflydelse på små dele af den førte politik, hvis Danmark kan vælge kynisk, og gå aggressivt efter vores vigtigste kerneværdi, og ignorere al resten.

Måske er det vigtigste, at sociale ydelser bliver mobile, så tilflytteres sikkerhedsnet financieres af hjemlandet i begyndelsen, og Danskere der går på pension i Portugal til gengæld får hospital og plejehjem betalt fra Danmark?

Vi har prøvet at plage om grænsebomme, og vi har forsøgt at chikanere tilflyttere i stedet for at vise respekt, men det virker ikke helt efter hensigten... Måske med åbne grænser og økonomiske aftaler? Vi skal financiere en permanent løsning af hjemløse-problemet, enten ved at Danmark skriver en meget stor check hvert år, eller ved at vi arrangerer gensidig finansiering via EU/Schengen.

Vi har prøvet at skrabe flygtninge af på andre lande (Tyrkiet, Polen, Sverige). Vi har brug for en økonomisk udligningsordning, så EU betaler for alle flygtninge i EU, og så EU beslutter en fælles flygtningepolitik, som vi så kan hade eller elske.