Elizabeth Wathuti: Klimakrisen er en krise i vores evne til at lytte og til at føle andres smerte

Elizabeth Wathuti erobrede verdens hjerter med sin åbningstale til COP26 i Glasgow og er blevet kåret til Årets Grønne Person i Afrika. Hun fortæller her om, hvordan hun engagerer unge i Kenya i at bekæmpe klimaforandringer og på samme tid skabe fremskridt i deres lokalsamfund

Jesse Jacob

Udland
12. marts 2022

I nogle lange, skønne sekunder fik Elizabeth Wathuti verdens ledere til at tie helt stille. Hun havde som åbningstaler på COP26 i Glasgow bedt dem åbne deres hjerter og forstå med deres krop og deres sjæl, at det, som klimaforandringerne gør ved Afrika, ikke er til at bære.

»Jeg er selv en af dem, som har hørt andre fortælle om deres lidelser og aldrig selv mærket, at det gør ondt. Og da jeg tænkte over det, gik det op for mig, at i virkeligheden står verden over for en større krise end klimakrisen. Og det er en krise, som handler om at lytte og om at føle med andre mennesker,« fortæller Wathuti nu her nogle måneder senere over Zoom fra sit hjem i Kenya.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

erik pedersen

Tak

Mvh Hanne Pedersen

Katrine Christiani, Helle Bovenius, Kurt Nielsen, Gitte Loeyche, Inger Pedersen, Lise Lotte Rahbek og Leanette Nathalia Chresta Jensen anbefalede denne kommentar
Hans Sommer Lassen

Nemlig: der er forskel på viden og eksistentiel erkendelse. Og fordi denne krise (for os) er fjern og i slowmotion, er denne forskel - desværre - en årsag til klimanøl.

Katrine Christiani, Naja Abelsen, erik pedersen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Sådan et smukt og alvorligt menneske!
Gid der var flere af hendes slags, også her i Europa, og andre steder, hvor der drives rovdrift på naturen.
Madskove skulle plantes alle steder!