kongressamlingen 2021
Læsetid: 4 min.

Forbundsdommer: Trumps planer den 6. januar var »selvindlysende ulovlige«

En forbundsdommer bakkede i en kendelse mandag op om et kongresudvalgs argument, at ekspræsident Donald Trump formentlig begik lovbrud ved at presse vicepræsident Mike Pence til at omstøde Joe Bidens valgsejr under kongressamlingen den 6. januar, 2021. Det øger chancen for, at Justitsministeriet vil lægge sag an mod Trump
Med mandagens kendelse har kongresudvlaget, der undersøger Trumps eventuelle ulovligheder i forbindelse med stormen på Kongressen, fået yderligere vægt bag sin argumentation.

Med mandagens kendelse har kongresudvlaget, der undersøger Trumps eventuelle ulovligheder i forbindelse med stormen på Kongressen, fået yderligere vægt bag sin argumentation.

Carlos Barria/Ritzau Scanpix

Udland
30. marts 2022

Daværende præsident Donald Trumps bestræbelser på at omstøde Joe Bidens valgsejr under en kongressamling den 6. januar 2021 fortsætter med at kaste en skygge over hans chance for et politisk comeback ved midtvejsvalget til Kongressen i november og præsidentvalget i 2024.

Et kongresudvalg, der undersøger Trump og hans rådgiveres mulige lovbrud, er nu tæt på at anbefale Bidens justitsminister, Merrick Garland, at rejse sigtelse mod ekspræsidenten for at have »obstrueret officielle procedurer i Kongressen og begået svig mod forbundsstaten«.

Og i en overraskende udvikling mandag gav en forbundsdommer i Californien sin fulde opbakning til undersøgelsesudvalgets argument om, at Trumps utrættelige, men forgæves bestræbelser på at overbevise vicepræsident Mike Pence om egenhændigt at udpege Trump-loyale valgmænd fra en håndfuld delstater, som Biden havde vundet, formentlig var en overtrædelse af loven.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rolf Andersen

Og så er det faktisk ikke helt usandsynligt at amerikanerne vælger Trump én gang til :(