Analyse
Læsetid: 6 min.

Frankrigs venstreorienterede ’tredje mand’ haler ind på Macron og Le Pen

Mélenchon har medvind i den franske valgkamp og angriber præsident Macron fra venstre på pensionsalder og købekraft. Det er lykkedes for venstrefløjsveteranen at tiltrække mange franskmænd som den taktiske stemme til venstre. Men det sidste skridt til anden runde bliver svært
Selv hvis Mélenchon ikke går videre til anden runde, vil han have have vundet retten til at definere venstrefløjens næste projekt.

Selv hvis Mélenchon ikke går videre til anden runde, vil han have have vundet retten til at definere venstrefløjens næste projekt.

Thomas Coex

Udland
30. marts 2022

»Pension som 65-årig med Macron eller pension som 60-årig med Mélenchon. Træf dit valg«.

Sådan lyder den venstreorienterede Jean-Luc Mélenchons valgløfte. Og han rider lige nu – 11 dage før første valgrunde – på en bølge af gode meningsmålinger, som gør, at han ligner ’den tredje mand’ i det, der ellers længe har lignet en gentagelse af 2017-duellen mellem den siddende præsident og den hårde højrefløjskandidat Marine Le Pen.

»Det er sandt, lidt efter lidt kan man se, at kurverne nærmer sig hinanden,« sagde Mélenchon søndag til sine støtter på et valgmøde i Marseille.

Dermed går alt efter planen for den trefoldige præsidentkandidat, som hele tiden har satset på en sen mobilisering i en valgkamp, der ellers er fuldstændigt overskygget af Ruslands invasion af Ukraine.

Slutspurten sætter han nu ind – i næste uge optræder han for eksempel 12 forskellige steder ved valgmøder på samme tid ved hjælp af hologrammer. Hans dynamik er bygget på egen styrke – og ikke mindst den resterende venstrefløjs svaghed og fragmentering.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marie-Christine Poncelet

Fantastisk, Information har opdaget Jean Luc Mélenchon!

Alvin Jensen, Dylan Storm og Gustav Alexander anbefalede denne kommentar

Han er 70 år. Burde han ikke følge sit eget forslag om pensionsalder på 60?

Han repræsenter alt til venstre for Macron som den eneste med noget gennemslag. Men mange også venstreorienterede kan se at en generel pension fra 60 år er vildt.

Marie-Christine Poncelet

Når jeg læser kommentar felter tvivler jeg på Informations læser, hvor mange udtaler sig om noget de ved ikke en pind af, det er faktisk en mærkelig fænomen, at udtale sig om noget man ved ikke noget om , man har måske læse en artikel måske fra 2017 og det er det.
Har man været i Frankrig i de fleste kroger, holdt sig orienteret , følget udviklingen de sidste mange år, læst de forskellige præsident kandidater s programmet, nej, man har information fra en artikel i ny og næ , lytter til Stephanie Surrugue i P1, læser en artikel i Politiken, så er man verdensmester i at dømme hvad er bedste for Frankrig.