Krigen i Ukraine
Læsetid: 7 min.

»Indere kan ikke fordrage at blive prædiket til. Især ikke af Vesten«

Når europæere og amerikanere forventer, at Indien skal fordømme Ruslands invasion af Ukraine, er det et udtryk for manglende historisk og realpolitisk forståelse og for en upassende moralisering, mener den indiske forfatter og politiske kommentator, Kapil Komireddi
Det er ikke uden konsekvenser, når Indiens premierminister Narendra Modi læner sig tæt op ad Vladimir Putin. For krigen i Ukraine skubber Rusland i armene på Kina, som Indien har en igangværende konflikt med.

Det er ikke uden konsekvenser, når Indiens premierminister Narendra Modi læner sig tæt op ad Vladimir Putin. For krigen i Ukraine skubber Rusland i armene på Kina, som Indien har en igangværende konflikt med.

Mikhail Metzel

Udland
7. marts 2022

Da Joe Biden forrige uge blev spurgt om, hvordan det gik med at få Indien til at gå imod Rusland i FN’s Sikkerhedsråd, lød svaret fra den amerikanske præsident, at den del var der ikke helt styr på endnu:

»Vi skal konsultere med Indien i dag. Vi er ikke helt kommet frem til en løsning endnu.« 

Det er de stadig ikke. Indien har konsekvent undladt at stemme i FN, når kritik af Rusland er på agendaen. Det blev resultatet i sikkerhedsrådet og var det igen ved onsdagens hastemøde i FN’s Generalforsamling, hvor 141 ud af 193 medlemslande ellers krævede, at Rusland straks trækker sig ud af Ukraine. Også ved fredagens afstemning FN's Menneskerttighedsråd forholdt Indien sig tavs.

I stedet for kritik og fordømmelse holder den indiske regering sig til vage formuleringer om dialog og våbenhvile. Det har ført til ros fra den russiske ambassadør i New Delhi, der har kaldt Indiens standpunkt for »balanceret og uafhængigt«. I Europa og USA har det derimod vakt forundring og foragt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Inger Pedersen

»Indere kan ikke fordrage at blive prædiket til. Især ikke af Vesten«

Det er der altså heller ikke ret mange andre folkeslag og/eller stater, der bryder sig om, skulle jeg hilse og sige.
Pinligt, hvis det skulle være nødvendigt at oplyse om...

Må jeg foreslå lidt mere pli i kommunikationen fremover?

Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Marianne Jespersen, Inge Lehmann, Bent Larsen, Jens Ole Mortensen, Niels Makholm, Torben Siersbæk, Asiya Andersen, Espen Bøgh, Kurt Nielsen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar

Måske skulle bladet overveje at ansætte nogen der er bedre til dansk. "at blive prædiket til"!!!

Det er muligt, inderne ikke kan lide at "blive prædiket til". Men som alle andre bliver de nødt til at beslutte, om de vil være på den rigtige eller forkerte side af historien.

Peter Beck-Lauritzen, Rolf Andersen, Inge Lehmann og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

@Lars Hansen

Og hvad er så den rigtige eller forkerte side mener du?

Torben Larsen

Kapil Komireddi forklarer Indiens position i Ukraine konflikten, så man bedre forstår den. Men atter lægges vægt på fortidens begivenheder , som grundlaget. Det er efter min mening ikke promoverende for løsninger på aktuelle problemer, at fortidens synder, fra den ene part eller den anden part opvejes mod hinanden, som grundlaget for en stillingtagen. Det ligner samme intellektuelle øvelse, som ofte udfolder sig i kommentarsporet her i avisen. Ideen om at en nation bør være loyal, grundet tidligere alliancer er en misforståelse. Der er ikke mange (om nogen) nationer i Verden, der ofrer sit eget hjerteblod for andre Nationer uden egoistiske motiver. Altså vi hjælper, hvis det også er selvhjælp. Loyalitet bør have en grænse, og det håber jeg, at også Indiens regering vil indse.

Jens Thaarup Nyberg

@ Torben Larsen
Skulle indernes loyalitet overfor Rusland være en intellektuel øvelse ?

Torben Larsen

@Jens Thaarup Nyberg; Her vælger du netop diskussionen, i stedet for at læse indenad. Med udtrykket 'ligner samme øvelse' mener jeg den argumentering, der fører til konklusionen for en holdning. At jeg kalder det for en øvelse, er udtryk for at den ikke bunder i reelt ønske om at skifte position.

Jens Thaarup Nyberg

@ Torben Larsen
“ Men atter lægges vægt på fortidens begivenheder , som grundlaget. Det er efter min mening ikke promoverende for løsninger på aktuelle problemer, .. “

Når fortiden indgår i de aktuelle problemer, kommer vi vel ikke udenom også at ta’ hensyn til den, når der skal søges en løsning.

Torben Larsen

@Jens Thaarup Nyberg; Ja man bør og kan nok ikke , ikke helt undgå, at tage hensyn til fortidens forviklinger. Det skriver jeg jo heller ikke, men bruger udtrykket ' lægge vægt på' , fordi aktuelle begivenheder som krigen i Ukraine , kan være så alvorlige, at ingen fortidig ret eller uret kan være grundlaget for en stillingtagen. Jeg har noteret mig, at selv liste Ø er i indre diskussion om emnet. Jeg synes ,de har truffet den rette beslutning. (Er ej Ø stemme)

Peter Beck-Lauritzen

Indiens holdning sanktionerer Putins besættelse af en selvstændig stat!
Den konklussion gælder alle lande, der ikke taler imod Putin. Men selvfølgelig, regler og konventioner skal omgås, når de ikke er til gavn for en selv=ryggeløshed!
Tilbage til start Putin, læs og overhold reglerne, ellers vil vi ikke spille Matador med dig!