Baggrund
Læsetid: 6 min.

Rusland og Ukraine forhandler over tre dage: »Det er et tegn på, at man er tæt på en aftale«

Når Rusland og Ukraine har afsat tre dage til fysiske forhandlinger, kunne det tyde på, at man er tæt på en aftale, påpeger ekspert. De seneste udmeldinger har også været positive, men det ville være bedst, hvis præsidenterne snart deltog selv
At parterne nærmer sig hinanden på spørgsmålet om neutralitet er ikke noget nyt. Alligevel er det værd at bemærke, at den ukrainske præsident nu selv bruger betegnelsen så direkte. (Billedet er et handout, hvilket betyder, at det er leveret af den Ukrainske regering).

At parterne nærmer sig hinanden på spørgsmålet om neutralitet er ikke noget nyt. Alligevel er det værd at bemærke, at den ukrainske præsident nu selv bruger betegnelsen så direkte. (Billedet er et handout, hvilket betyder, at det er leveret af den Ukrainske regering).

Julie Rogers

Udland
29. marts 2022

Mens krigshandlingerne fortsætter i flere dele af Ukraine, mødes de to parter ansigt til ansigt i Istanbul, hvor en russisk og en ukrainsk delegation forhandler fra mandag til onsdag.

Forhandlingerne finder sted, efter at Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj søndag i et interview til en række russiske journalister gav udtryk for, at Ukraine er villig til at diskutere ideen om fremover at have neutral status.

Netop neutralitet, som ville betyde, at Ukraine ikke ville kunne melde sig ind i NATO, indgår i de krav, som Rusland har fremsat i forhandlinger. De omfatter desuden, at Ukraine skal anerkende de to udbryderrepublikker Donetsk og Luhansk som selvstændige samt anerkende Krimhalvøen som russisk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Der kan aldrig blive en aftale. Rusland lyver igen og igen som de har gjort i 30 år.

Inger Pedersen

Det har alle mulige krigherrer gjort siden Arilds tid.
Og det er ret længe....

Alligevel er der ind imellem opdtået aftaler, der på forhånd så umulige ud,

Diplomatiet og den - jævnligt tilsyneladende umulige - fornuft længe leve!!!

"Diplomatiet og den - jævnligt tilsyneladende umulige - fornuft længe leve!!!"

Diplomati og dialog er svært (måske umuligt) sammen med nogle der udelukkende ønsker destruktion. Der er lidt som at forsøge debat med dem der tror at hvis de slår dig i hjel kommer de i himlen og får 72 jomfruer. Ingen af dem er modtagelige over for din form for diplomati.