Nyhedsbrev
Læsetid: 8 min.

En aftale med Rusland er af vital betydning for Israel. Nu risikerer den at falde fra hinanden

I dagens nyhedsbrev om krigen i Ukraine ser vi nærmere på den yderst vanskelige sikkerhedspolitiske situation, som krigen i Ukraine efterlader Israel i
I begyndelsen af krigen bestræbte den israelske premierminister Naftali Bennett sig på at undgå at lægge sig ud med det russiske styre. Landet har forsøgt at indtage en rolle som mægler mellem parterne, men efterhånden som krigen er skredet frem, er den position blevet stadigt vanskeligere at opretholde.

I begyndelsen af krigen bestræbte den israelske premierminister Naftali Bennett sig på at undgå at lægge sig ud med det russiske styre. Landet har forsøgt at indtage en rolle som mægler mellem parterne, men efterhånden som krigen er skredet frem, er den position blevet stadigt vanskeligere at opretholde.

Abir Sultan Pool/EPA/Ritzau Scanpix

Udland
29. april 2022

Følgevirkninger af krigen i Ukraine kan mærkes over hele verden. I det globale syd truer en fødevarekrise. I det vestlige Europa er vi især optagede af den eskalerende inflation og udsigten til mangel på energi. Men i Israel er bekymringerne ligesom i Ruslands umiddelbare nabolande primært af sikkerhedspolitisk karakter.

Israelerne har en aftale med Putin-regimet om, at israelske fly kan bombe iranske mål i Syrien. Den aftale anses for at være af afgørende betydning for landets sikkerhed, men nu risikerer den at falde fra hinanden.

Det skal vi se nærmere på i dagens nyhedsbrev, hvor vi blandt andet også skal omkring en bankchef fra Rusland, der vil kæmpe for Ukraine, og en fatal konstruktionsfejl på russiske kampvogne. Men vi begynder med de seneste nyheder:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Man bliver træt af al den snak om 'nationalisme': det handler om folkenes ret til at bestemme over sig selv og leve i overensstemmelse med traditioner og værdier, som de finder grundlæggende for samfundet og det gode liv.
Ethvert samfund kan sagtens finde rigelig plads til indbyrdes frihed og afvigelse imellem borgerne, hvad værdierne angår, men de kan ikke acceptere skridt til en forandring til det værre i forhold til det, de bygger deres livsforståelse på.