Essay
Læsetid: 9 min.

Beretning fra en indespærret i Shanghai: Da en politisk pandemi kom til en apolitisk by

Borgerne i Kinas rigeste by kan stadig ikke forstå, at deres apolitiske, materialistiske liv blev erstattet af sult og desperation, da myndighederne lukkede byen ned i forsøget på at beskytte selv samme borgere mod en virus, der ikke ser ud til at dræbe dem. Det skriver den danske journalist Philip Róin, der er bosat i Shanghai– og i øjeblikket selv sidder i karantæne – i dette essay
I Shanghai sidder størstedelen af de 26 millioner indbyggere indespærrede på fjerde, femte eller sjette uge.

I Shanghai sidder størstedelen af de 26 millioner indbyggere indespærrede på fjerde, femte eller sjette uge.

Alex Plavevski

Udland
29. april 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

I Shanghai sidder jeg og størstedelen af de andre 26 millioner indbyggere indespærrede på fjerde, femte eller sjette uge. Det er en ny virkelighed for os. Mens resten af verden har kæmpet med pandemien de seneste to år, er Kina gået fri takket være regeringens nultolerance-COVID-19-politik.

Siden landet lukkede sine grænser i februar 2020, har vi i Kina levet i en pandemiboble, i store træk fri af nedlukninger, smittefrygt og død. »I har mulighed for at bo i Kina under den her pandemi, og det skal I være glade for,« sagde Zhao Lijian, det kinesiske udenrigsministeriums talsperson, under sit daglige pressemøde i december i fjor. At gengive hans ord er blevet en af mange kreative måder, hvormed borgerne i Shanghai forsøger at fortælle, at vi er uenige i den førte politik. I Shanghai er vi ikke glade.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jens Mose Pedersen

Måske en pind til systemets ligkiste, men forandringer hvor et eneherskende parti/ en enenherskende leder skal afgive magt er altid kaotiske og farlige i kaoset.
Lad os håbe der findes en ublodig vej ud.

Lars Hansen, David Zennaro og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar