Favoritten Macron forsøger at indhente det tabte

Præsident Macron forsøger med en strategi, der går til angreb på den hårde højretandem Le Pen og Zemmour, at mobilisere sine vælgere før første valgrunde. Han fremhæver de sociale dele af sit program, men indrømmer samtidig, at hans valgkamp er gået sent i gang
Den siddende præsident, Emmanuel Macron, er kommet senere i gang med sin valgkamp på grund af omstændighederne med pandemien og krigen i Ukraine.

Den siddende præsident, Emmanuel Macron, er kommet senere i gang med sin valgkamp på grund af omstændighederne med pandemien og krigen i Ukraine.

Ludovic Marin / Ritzau Scanpix

Udland
9. april 2022

Han har i månedsvis været den klare favorit, men nu virker det, som om tvivlen er krøbet ind hos den franske præsident Emmanuel Macron. Efter han denne uge for alvor trådte ind i valgkampen, er han derfor gået til angreb på Marine Le Pen, hvis program han karakteriserer som både »racistisk« og »brutalt« for at markere de sidste point inden første valgrunde søndag.

Han advarer mod den normalisering af den yderste højrefløjs ord og ideer, som han har observeret i Frankrig gennem valgkampen.

»Debatten har trivialiseret Marine Le Pens diskurs fuldstændig, fordi hun har haft en formidabel kampagneleder, som var endnu mere uhyrlig end hende selv: Éric Zemmour,« sagde Macron torsdag til mediet Le Parisien med henvisning til den ultrakonservative kandidat, som har forsøgt at overhale Le Pen højre om.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her