Krig i Ukraine
Læsetid: 3 min.

Fredsforhandlingerne mellem Rusland og Ukraine er sat på pause, men de er ikke brudt sammen

Fredsforhandlingerne mellem Rusland og Ukraine står stille, men de tyrkiske forhandlere regner med, at de kommer i gang igen om en uges tid eller to
Ukrainsk vagt ved en massegrav i Butja. Den seneste tids afdækning af krigsforbrydelser vanskeliggør forhandlingerne mellem Rusland og Ukraine.

Ukrainsk vagt ved en massegrav i Butja. Den seneste tids afdækning af krigsforbrydelser vanskeliggør forhandlingerne mellem Rusland og Ukraine.

SERGEI SUPINSKY

Udland
11. april 2022

Der har været stille omkring fredsforhandlinger mellem Rusland og Ukraine den seneste uges tid. Men selv om de voldsomme billeder af døde civile i byer som Butja i det nordlige Ukraine og debatten om mulige krigsforbrydelser fra russisk side har lagt en dæmper på fredsforhandlingerne, er der stadig tegn på, at de kommer til at fortsætte. Det mener fredsforsker Isabel Bramsen, der er viceleder for freds- og konfliktvidenskab på Lunds Universitet.

»Det ser mere sort ud, end for en uges tid siden, men forhandlingerne er ikke brudt sammen, selv om de selvfølgelig er vanskeliggjort af de her mulige krigsforbrydelser,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Lise Richter

Lige modsat Isabel Bramsen's idéer skal Verdens sanktioner overfor
Rusland strammes - det er en skandale, at vi finansierer Ruslands krig
ved de daglige milliardoverførsler til Rusland som betaling for olie og gas.

Disse overførsler skal stoppes -
Gazprom Bank skal udelukkes fra Swift-systemet -
Ukraine skal forsynes med moderne, tunge vestlige våben,
så slaget om Donbas kan vindes.

Alle tanker om stormagtgarantier for Ukraines territoriale integritet
kan umiddelbart afvises - Ukraine fik disse garantier i 1994 ved
Budapestaftalen imod at aflevere 1.800 stk atomvåben til Rusland -
Ukraine var i 1994 verden 3. største atommagt -
og se hvad disse garantier i Budapestaftalen var værd - zero.

Sammenligningen med de garantier Hitler udstak til Tjekkoslovakiet
i 1938 ligger lige for - Hitler blæste ligesom Putin bare på alle aftaler.

Rusland skal under ingen omstændigheder belønnes for sin aggression
ved at få tildelt hele Donbas plus en landbro til Krim -
og deraf følgende kontrol over Det azovske Hav.

Søren Kristensen

Nu forstår jeg hvad Z på de russiske tanks betyder: ZERO garanti.

Sarkasme til side. Jeg er kommet i tvivl. I sidste uge gik jeg ind for en Minsk 2.0 aftale, med afsæt i at befolkningerne i Donbas overvejende er/var russisk stemte. Men bombadementerne af Odesa og flere atomtrusler, midt under fredsforhandlingerne, afslørede bare russernes totale mangel på respekt og så mister man tålmodigheden.

Kan være de før så russisk stemte indbyggere i de østlige regioner også er ved at miste tålmodigheden, i takt med at russerne smadrer deres byer? Det ville i så fald være en naturlig reaktion. Hvis altså, de overhovedet gør sig tanker om hvor bomberne kommer fra.

Anne-Marie Esmann

Det er en lidt sen betragtning jeg kommer med. Men den krig skulle ikke være startet. Vi i Vesten bærer en stor del af skylden. Vi lovede medlemskab af NATO. Det ved vi godt ikke kan lade sig gøre i nær fremtid. Det samme med medlemskab af EU. Hvorfor bliver vi ved at føre en så absurd politik????? svaret blafrer i vinden !!!!!! Sanktionerne får ikke Putin til at trække sig. Det gør kun forhandlinger og sorry to sat: Indrømmelser. Der er og bliver David mod Goliat. Ukraine kan ikke vinde denne krig. Det bør slutte nu. Især for Ukrainernes skyld. Putin bliver ikke fyret eller trækker sig. Lige meget hvor meget vi ønsker det her på den vestlige bred.

Tobias Bornakke

@Torben Lindegaard: Isabel siger jo netop at sanktioner kan være et effektivt middel til at få Rusland til at acceptere en forhandlet løsning, men at en lempelse af sanktionerne derfor må indgå i en eventuel fredsaftale for at sanktionerne virker som pression og ikke bare som straf.