Macron er blevet en almindelig dødelig politiker. Nu lugter hans rivaler blod

Macron har i månedsvis lignet en sikker sejrherre ved valget i Frankrig. Nu har stigende priser, en uklar valgkampagne og Le Pens nyfundne øje for socialpolitik sat præsidenten under et voldsomt pres. Tag med til hans eneste store valgmøde, hvor vi tegner et portræt af en presset præsident

Stephane Lemouton

Udland
4. april 2022

Emmanuel Macron er blevet 44 år gammel. Med grå stænk i bakkenbarterne, på toppen af den femte republiks magtpyramide og med flere års ophobet søvnunderskud i bagagen. Han styrer EU’s eneste atommagt, sidder i rollen som en af de mest magtfulde statschefer i verden og taler næsten dagligt med Zelenskyj og Putin om krigen i Ukraine. Og så fører han lige nu en uventet svær valgkamp for at blive den første siden Jacques Chirac til at vinde genvalg.

Macron er nemlig blevet en almindelig, dødelig politiker, og med under en uge til første valgrunde kaster hans rivaler alt, hvad de har, efter ham. Fordi de lugter blod. 

Sejren mod ærkerivalen Marine Le Pen i anden valgrunde kan nemlig ikke længere garanteres, viser de seneste meningsmålinger. Macron er stadig klar favorit, men afstanden til Le Pen er blevet markant mindre end for blot få uger siden. Det vækker bekymring i præsidentens eget bagland. Det gør, at han er nødt til at træde ned fra sin ophøjede præsidentielle position for at kæmpe for sin post.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steen K Petersen

Det er desværre for nemt for Le Pen, fordi fattigdommen vokser under Macron styre i disse år i Frankrig.

Skiferie, solskin og god mad er ikke for alle i Frankrig. Millioner er afhængige af hjælp fra private organisationer for at overleve.

Over 9 milioner menneske i Frankrig lever under fattigdoms grænsen, det er næsten 15 % voksne, så er der børnene oven i.

Denne andel af økonomisk fattigdom er det højeste niveau i 20 år ifølge Frankrigs Nationale Institut for Statistik og Økonomiske Studier (INSEE)

Tillykke til de hersens macronister, jeres plan lykkes, men I taber sikkert valget

Kim Houmøller, Ole Olesen, Poul Søren Kjærsgaard og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Ja, steen. Men der er også andre der kan true macron. Der er en venstrefløjsløve der stomer frem.

Per Hedegård

Sig mig, læser de ikke meningsmålinger på Information? https://www.politico.eu/france-presidential-election-2022/

Søren Kristensen

Nu er det jo sjældent mere skiferie der løser problemerne, så mon ikke der er tale om en hård Macron, når det kommer til stykket?