Fransk præsidentvalg
Læsetid: 5 min.

Macron står til at vinde, men også til at skulle regere en nation med mange utilfredse borgere

Både Marine Le Pen og Emmanuel Macron kæmper til det sidste for at overtale franskmændene til at stemme på sig søndag. Macron var på udebane i Saint-Denis, hvor venstrefløjen fik et kanonvalg i første valgrunde. Begge kandidater forsøger med løfter til venstrefløjen at hale sejren i land
Torsdag eftermiddag var Emmanuel Macron på besøg i Paris-forstaden Saint-Denis.

Torsdag eftermiddag var Emmanuel Macron på besøg i Paris-forstaden Saint-Denis.

Udland
23. april 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det er et spændt folkehav, som er mødt op på rådhuspladsen i Saint-Denis, en nordlig forstad til Paris, for at bevidne et af Emmanuel Macrons sidste forsøg på at overtale franskmændene til at give ham endnu fem år i spidsen for landet. Her, på udebane i en by hvor folk stemmer langt til venstre, jager han de sidste stemmer i en tæt valgkamp mod Marine Le Pen fra den hårde højrefløj.

En ung kvinde med cowboyjakke og grå Tommy Hilfiger-hættetrøje, Rhizlane, har fået at vide fra kollegerne, at han kommer. Hun bor i en naboby, men arbejder i Saint-Denis. En ældre kvinde med mundbind, lyserøde kondisko og en scooterhjelm i venstre hånd følges med en gråhåret mand i knaldrøde bukser. »Vi vil bare lige se ham,« siger de, tydeligvis forvirrede over, hvad præsidenten dog vil i deres lille by. Rhizlane spørger, om det mon kan være fordi venstrefløjskandidaten Jean-Luc Mélenchon fik mange stemmer her i første valgrunde? Og ja, det kan det. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Willy Johannsen

Jeg er ikke religiøs.
Og jeg ved godt, at det her IKKE er en løsning på alle Frankrigs problemer.
Men Gud, hvor er jeg lettet over, det blev en sejr for Macron
Og det ikke blev Putin-klonen.