Analyse
Læsetid: 6 min.

Macron vil vinde venstrefløjen ved at satse på klima. Men hans fortid skræmmer

Præsident Macron forsøger at forføre de venstreorienterede vælgere ved at love en langt mere aktiv klimapolitik i sin anden valgperiode. Men de grønne resultater fra første valgperiode er pauvre, og parlamentsvalget i juni kan få betydning for, hvad han kan gennemføre
Macron lancerede sine grønne planer foran tilskuerne til lørdagens vælgermøde i Marseille. Netop i den sydfranske by har venstrefløjen stået stærkt.

Macron lancerede sine grønne planer foran tilskuerne til lørdagens vælgermøde i Marseille. Netop i den sydfranske by har venstrefløjen stået stærkt.

Laurent Cipriani

Udland
19. april 2022

Hvis Emmanuel Macron genvinder præsidentposten i Frankrig ved valget på søndag, vil hans premierminister blive direkte ansvarlig for planlægningen af den grønne omstilling. Den grønne omstilling skal ske »dobbelt så hurtigt« som hidtil. To underministre skal sikre den konkrete udførsel af en massiv grøn omstilling, sagde præsidenten lørdag ved et stort valgmøde i Marseille.

Valget af Marseille var indlysende: Her fik venstrefløjskandidaten Jean-Luc Mélenchon 31 procent af stemmerne i første valgrunde. De vælgere skal Macron have til at stemme på sig søndag. Præsidentens kalkule synes klar: Uden de grønne stemmer og venstrefløjen kan han ikke vinde valget – og derfor lover han bod og bedring i sin anden valgperiode efter en første embedsperiode, hvor klimapolitik ikke har været blandt de vigtigste prioriteter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her