Mélenchon forsøger at finde sit musehul til anden valgrunde

Jean-Luc Mélenchon har fået samlet størstedelen af den franske venstrefløj bag sig. Men om det er nok til at gå videre til anden valgrunde, synes tvivlsomt. Han tror på det, fordi han tidligere er gået kraftigt frem i slutningen af en valgkamp
Ifølge Politico Europe lå Jean-Luc Mélenchon fredag cirka fem procentpoint bag Marine Le Pen.

Ifølge Politico Europe lå Jean-Luc Mélenchon fredag cirka fem procentpoint bag Marine Le Pen.

Florian Escoffier

Udland
9. april 2022

Det var en teknologisk præstation, da Jean-Luc Mélenchon, den sidste venstrefløjskandidat med en chance for at gå i anden valgrunde, i denne uge tonede frem ved 12 forskellige valgmøder som hologram. Mélenchon selv befandt sig fysisk i Lille, men hans tale blev distribueret til valgmøder i en række andre franske byer, som et sidste forsøg på at hente de venstrefløjsvælgere, som skal til for at snige sig forbi de andre favoritter og gå videre til anden valgrunde.

Ifølge Mélenchon selv, er der tale om et »musehul« for at gå videre, men motivationen er i top, og han fortsatte til sidste øjeblik med at angribe sine rivaler, herunder præsident Macron.

»Præsidentmonarkiet er slidt op, det er helt udmattet. Det er ved at blive latterligt. Vi ser, hvordan det ender galt, hvis man giver for meget magt til en mand,« sagde Mélenchon fredag morgen til BFMTV.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er en god ide at forbyde opinionsundersøgelser op til et valg, men et enkelt døgn er ikke nok. Mindst en uge. De påvirker resultater og er for ofte for dårlige.