Nyhed
Læsetid: 4 min.

Ngo’er kræver domstolsprøvelse af Storbritanniens Rwanda-plan

Onsdag aften vedtog det britiske parlament en ny lov, der tillader britiske myndigheder at udvise ulovligt indrejste asylansøgere til Rwanda, men om den kan træde i kraft er usikkert: Først skal retsgrundlaget undersøges nøjere
Op til vedtagelsen har der været flere demonstrationer i London mod loven.

Op til vedtagelsen har der været flere demonstrationer i London mod loven.

Sabrina Merolla/Zuma/Ritzau Scanpix

Udland
29. april 2022

Den britiske regerings plan om at udvise asylansøgere til Rwanda løber nu ind i sin første retlige indsigelse. Det sker, efter at en aktivistgruppe via advokater har begæret aktindsigt i dokumenter med henblik på at afklare, om den påtænkte politik kan være i modstrid med international lov.

I en orientering til det britiske indenrigsministerium om den retlige begæring udtaler advokatfirmaet Leigh Day, der repræsenterer ngo’en Freedom from Torture, »alvorlige betænkeligheder ved politikkens retsgrundlag«. Videre anmoder Leigh Day om »indsigt i informationer vedrørende samme politik« – herunder i de dokumenter, hvori politikken formuleres, i ledsagende risikovurderinger og i det forståelsespapir, Storbritanniens og Rwandas regeringer har underskrevet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det var da strålende.

Nu mangler vi samme sagsanlæg herhjemme.

John Andersen, Per Klüver, Inger Pedersen, Anne-Marie Esmann, Lise Lotte Rahbek, erik pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Jeg håber inderligt, at det kommer. Det var den samme sang vores minister på området kom med idag. Vi burde næsten skamme os hvis vi kommer med kritik. For det er os kritikere, der ikke har forstået det. Rowanda er jo et paradis for disse asylansøgere. Mon ?????????

Eva Schwanenflügel, Per Klüver og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Israel er det eneste land, der tidligere har haft en aftale med Rwanda om at sende flygtninge til landet. Den eksisterer ikke længere, men de israelske myndigheder anslår, at landet siden 2014 har sendt godt 4000 flygtninge via en såkaldt ”frivillighedsaftale” til Rwanda.

TV 2 har talt med en af dem, 31-årige Saimon Fisaha fra Eritrea.

Med 3500 dollar på lommen og løftet om et bedre liv blev Saimon Fisaha i 2014 sendt på et fly fra Israel til Rwanda.

Virkeligheden viste sig dog at være en noget anden, end han var blevet stillet i udsigt.

- Det, de fortalte inden, var fuldstændig løgn, siger han."

"Flygtning blev sendt til Rwanda med 3500 dollar og løftet om et bedre liv- men det var løgn"
https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-04-28-flygtning-blev-sendt-til-rwand...