Valg i Ungarn
Læsetid: 3 min.

Orbáns triumf: Genvinder absolut flertal på løftet om fred og fædrelandenes Europa

Viktor Orbán vinder en suveræn sejr mod den samlede opposition ved søndagens ungarske valg. Ungarn fjerner sig dermed endnu mere fra både Bruxelles og Warszawa og kan med sin neutrale linje over for Putin blive en stopklods for sanktioner mod Rusland
Viktor Orbán vandt en klar sejr og fik absolut flertal ved søndagens valg i Ungarn.

Viktor Orbán vandt en klar sejr og fik absolut flertal ved søndagens valg i Ungarn.

Bernadett Szabo

Udland
4. april 2022

En triumf for »konservative og nationalister«. Et nederlag for »EU-bureaukrater og globalister«:

Søndag aften blev en usædvanligt bitter nat for den ungarske opposition, hvor hele seks partier var gået sammen i forsøget på at vælte Viktor Orbán og hans højrenationale Fidesz. Omkring midnat stod det klart, at Viktor Orbán ikke bare har genvundet regeringsmagten i Ungarn og nu kan gå ind i sin fjerde regeringsperiode. Med koalitionen mellem Orbáns Fidesz og det lille nationalkonservative KDNP har Orbán vundet hele 135 sæder ud af de 199 sæder i det ungarske parlament. Han sidder dermed fortsat på et absolut flertal og kan fortsat ændre den ungarske forfatning uden om oppositionen.

I sin euforiske sejrstale udtalte Orbán, at det er en sejr for den ungarske selvstændighed og fædrelandenes Europa – og et nederlag til den »europæiske centralisme og globalisme«. Og han takkede sine »venner i USA, Polen, Italien og Serbien«. Underforstået: De højrenationalistiske kræfter i disse lande. Frankrig nævnte han ikke, selv om Marine Le Pen var en af de første til at lykønske Orbán.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Håber den næste "sejr" til Orban, bliver udsmidning af EU.

Kim Folke Knudsen, Inger Pedersen, Ole Olesen, Per Langholz og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Achim K. Holzmüller

Orbáns 'hjernevask' af folket fører til en lemmingeffekt i hele nationen.

Da valgets resultat og andre handlinger af denne regering medfører en kurs imod EU, burde denne endelig vise principfasthed og integritet og opgive deres årelange slingrekurs over for de lande indenfor sammenslutningen, der afviger konsekvente fra de nedskrevne statutter.
Og særligt Ungarn, der kalder sig provokerende som en ’illiberale demokrati’. Det er en modsigelse i sig selv: det er som en ulf i fårklæder, i princippet fungerer den jo som 'blødgjort diktatur'.

Kim Folke Knudsen, Inger Pedersen, Per Langholz og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Ungarsk Rapsodi År 2022

Det lykkedes desværre for den mediedrevne og kommunikationsvante Statsleder Viktor Orban at genvinde magten. Jeg er desværre ikke overrasket. Det var meget forudsigeligt.

Alle i Europa er bange for at krigen i Ukraine med tiden udvikler sig til en 3 Verdenskrig og det med rette. Viktor Orban spiller så kortet. Vi er den ungarske struds, som stikker hovedet i busken og lader som ingenting. Plus lidt surmulerier over diverse ungarske mindretal udenfor Ungarn som følge af Trianon Traktaten i 1920, hvor de allierede splittede det Østrig Ungarske monarki ad i tusinde stykker og efterlod Ungarn med en straffeekspedition, hvor nationen blev meget mindre end udstrækningen af de ungarske befolkningsgrupper i nabolandene. Specielt Rumænien og Tjekkoslovakiet blev tilgodeset, da de stod Frankrig nær som alliancepartnere, medens Ungarn trak nittekortet og blev straffet.

Det forfølger den ungarske historie helt op til i dag. Nu toner Viktor Orban rent flag. Han er på kant med Zelenskyjs Ukraine og Viktor Orban er utilfreds med behandlingen af den ungarske befolkningsgruppe i Karpatho Ukraine ( tidligere Slovakiet ) efter den 2. Verdenskrig indlemmet i Sovjetunionen ( Ukrainske USSR ).

Det giver en interessant alliance Ungarn allieret med Rusland, som må finde det her valgresultat som sendt fra himmelen lige til Kreml. De to nationer kan gøre fælles front mod Ukraine og den store nation Rusland er allerede godt i gang med at ødelægge alt, hvad der kunne minde om en ukrainsk nation med det brutale overfald.

Russerne er ikke dumme. De behøver kun at kigge i de tyske arkiver fra 1938-1944, for at finde opskriften på at erobre nye områder i Sydøst Europa. Jeg vil kalde det ungarske valgresultat en invitation til at ydmyge NATO og Vesten fra russernes side. Hvad nu hvis de invaderer Ungarn under påskud, at EU og USA imperalisterne truer den forfatningsmæssigt lovligt valgte regering i Ungarn under Viktor Orban.

En invasion af Ungarn kunne ske under dette påskud, efter at Ukraine er nedkæmpet og medens Tyskland sover videre i lykkelig overbevisning om at neutralitet er vejen frem til, at DE kan genoptage gasforhandlinger og samhandel med den kommende vindende part i krigen Rusland.

Diktator Vladimir Putin kan passende tilbyde Ungarn territorielle indrømmelser. Karpatho Ukraine indlemmes i Ungarn lige efter Adolf Hitlers drejebog. Den er prøvet før i 1938 med andre landområder, da Ungarn var inde i en proces med tilnærmelse til det nationalsocialistiske DE. En tilnærmelse som mundede ud i Ungarn tilslutning til antikomintern pagten vendt mod Sovjetunionen. Rumænien kan også svækkes med truslen om at flytte grænserne i Siebenbürgen og tilbyde Ungarn territorium der, som de fik af Adolf Hitler ligeså i 1938 og efterfølgende under den 2. Verdenskrig.

Endelig speciel super gasaftale, så ungarerne ikke skal fryse, medens det øvrige Europa konsumeres op bid for bid af Den Røde Hær.

Ungarn er strategisk vigtig for Den Røde Hær. Derfra kan de genantænde en Balkan krig med deres anden allierede Serbien og forhindre Serbien i uønskede udflugter ind i EU eller NATO.

Den Røde Hær og russerne kan med et besat og okkuperet Ungarn med Viktor Orban som samarbejdsvillig marionet regering banke på døren til Østrig. Afstanden til Wien er i sandhed bekymrende kort. Diskret russisk henvendelse. Vi vil gerne have genforhandlet traktaten fra 1955, der gør at Østrig overhovedet eksisterer med den lille tilføjelse: intet NATO medlemskab ud af EU med Østrig og diverse forfatningsindrømmelser som tøjler den lille Alpe stat endnu mere til Rusland.

Så er Den Røde Hær næsten fremme ved Bayerns grænser og den tyske Tornerose søvn afbrydes af lyden af russiske kampvogne fra Salzburg retning München. Der er en fremragende Autobahn nr. 8 som går direkte til den bayerske Hovedstad.

Hvis Jeg var NATO så ville jeg holde minutiøst øje med, at den uregerlige men lovligt valgte ungarske Regering under Viktor Orban ikke udleverer hemmelighedsstemplede oplysninger til Rusland om NATO.

Jeg vil holde øje med, at Ungarn overholder deres NATO forpligtelser, nu da de er medlem af fællesskabet af demokratiske og frie samfund minus Tyrkiet.

Hvis der er for meget ungarsk slinger i valsen på dette område, så må det overvejes at ekskludere Ungarn fra NATO, for det bliver vist lidt for avanceret at være tæt allieret med Rusland og Diktator Vladimir Putin og samtidig kræve US beskyttelse af eget territorium som NATO medlem.

Den der tror, at de kan skjule sig som en struds i busken og regne med at krigen raser i alle nabolande men ikke i Ungarn tager grundigt fejl. Strudsen plus busken bliver kørt ned ad en russisk kampvogn slut finale Ungarn.

Det bliver interessant at se, hvorledes det skræmte ungarske folks gave til Vladimir Putin og russerne med dette valgresultat bliver forvaltet i fremtiden. Alt er muligt efter Torsdag den 24 Februar 2022

VH
KFK