økonomi
Læsetid: 4 min.

Verdensbanken: Ukraine risikerer at få sit BNP halveret i 2022

Selv om Ukraine har fremgang på slagmarken, har Ruslands krig imod landet udløst en omfattende økonomisk katastrofe, der truer med at nulstille tyve års socioøkonomisk fremgang og kaste ni ud af ti ukrainere ud i fattigdom
Verdensbanken nedjusterer sit tidligere skøn i BNP-vækst fra 4,7 til 3,5 procent – et fald, bankens analytikere tilskriver flygtningestrømme, højere varepriser og svigtende efterspørgsel som følge af aftagende markedstillid. På billedet ses en volontør i færd med at servere suppe til en ung mand, der er flygtet fra Ruslands invasion.

Verdensbanken nedjusterer sit tidligere skøn i BNP-vækst fra 4,7 til 3,5 procent – et fald, bankens analytikere tilskriver flygtningestrømme, højere varepriser og svigtende efterspørgsel som følge af aftagende markedstillid. På billedet ses en volontør i færd med at servere suppe til en ung mand, der er flygtet fra Ruslands invasion.

Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

Udland
12. april 2022

Ukraines BNP risikerer i 2022 at blive noget nær halveret. Det forudser Verdensbanken i en ny dyster prognose. De samlede negative effekter på ukrainsk økonomi fra den russiske invasion – virksomhedslukninger, eksportnedgang, indstillinger eller forstyrrelse af økonomiske aktiviteter i krigszoner, flygtningestrømme – vil ifølge bankens beregninger få landets økonomiske output til at krympe med hele 45,1 procent.

Prognosen står at læse i Verdensbankens opdaterede rapport for Europa og Centralasien, der søndag under overskriften War in the Region.

Også den anden krigsførende part, Rusland, har udsigt til at se sin økonomi krympe, om ikke af samme dramatiske størrelsesorden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Interessant betragtning, men mon ikke Ukrainerne har vigtigere problemer at tænke på?