Shireen Abu Akleh
Læsetid: 5 min.

Drabet på Al Jazeera-journalist får det internationale samfund til at kræve retfærdighed

Drabet på Shireen Abu Akleh vækker international opmærksomhed – palæstinensiske myndigheder og øjenvidner fastholder, at gerningsmanden var israelsk soldat, mens Israel nu lover en undersøgelse efter først at have hævdet, at den garvede reporter blev offer for palæstinensiske kugler
TV-journalisten Shireen Akleh, som var ansat på Al Jazzeera, blev dræbt på en opgave onsdag den 11. maj på en lille indfaldsvej til flygtningelejren Benin på Vestbredden. Torsdag tog palæstinensere i Ramallah afsked med Akleh.

TV-journalisten Shireen Akleh, som var ansat på Al Jazzeera, blev dræbt på en opgave onsdag den 11. maj på en lille indfaldsvej til flygtningelejren Benin på Vestbredden. Torsdag tog palæstinensere i Ramallah afsked med Akleh.

Mohamad Torokman

Udland
14. maj 2022

Kameraføringen er febrilsk, men selv om videoklippet er i ringe opløsning, kan det blive stærkt kompromitterende for Israels hær: Liget af Shireen Abu Akleh ligger ubevægeligt under et grønt buskads onsdag den 11. maj foran den lille indfaldsvej til Jenin-flygtningelejren. Hendes journalistkollega, Shaza Hanaysheh, og en ung mand fra lejren forsøger at hjælpe den livløse stjernereporter, et af de mest kendte ansigter på den arabisksprogede tv-kanal al-Jazeera. Det lykkes dem ikke rigtigt, for de farer sammen ved lyden af de skud, som fortsat falder med jævne mellemrum.

Shireen Abu Akleh, den palæstinensisk-amerikanske journalist, som blev skudt og dræbt under en israelsk militærrazzia i byen Jenin, blev torsdag æret med et fuldt statsligt ligtog gennem Ramallah, hovedstad i det palæstinensiske selvstyreområde på Vestbredden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Alvin Jensen

Og så lyver israel igen. Al fakta i verden går dem imod og har gjort det længe.

Thomas Tanghus, Marianne Jespersen, David Zennaro, Peter Beck-Lauritzen, Peter Kronborg, Hans Larsen, Franz Nitschke, Marianne Stockmarr, John Andersen, Jens Thaarup Nyberg, Ervin Lazar, Eric Mård, Ete Forchhammer , Torben Arendal, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Svend Jespersen

Jamen, den sag er da allerede afgjort. Vi ved jo alle, at Israel altid lyver, og det er nok derfor, Mahmoud Abbas allerede nu har erklæret: "This crime cannot pass without consequence. We refuse and will refuse in future to cooperate with any Israeli investigation because Israel is the criminal here. We will take the matter to the International Criminal Court in the Hague."

Alvin Jensen

Nej, Svend. Det har noget at gøre med at israels påstået "beviser" ikke passer sammen med hvad der er muligt. Når man bruger ting som bevis der intet kan have med sagen at gøre siger det at ens bevisførelsel er helt i skoven. Sagen undergraver så også israels generale troværdighed.

Men der er nok en flok zionister der ikke tror på det. De er jo som alle andre nationalister.

Peter Beck-Lauritzen, Jens Thaarup Nyberg og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Martin Christensen

"Ifølge det israelske dagblad Haaretz hævder Israels hær, at Abu Akleh blev dræbt med en kugle af kaliber .5,56 affyret fra en M16-automatriffel og affyret fra en afstand af godt 150 meter,"
Selvom M16 er et våben, der ifølge artiklen, også bruges af palæstinenserne i Jenin, er det dog en besynderlig/utroværdig påstand, eftersom den dræbende kugle er i palæstinensisk besiddelse og ikke har været genstand for israelsk undersøgelse.

Marianne Stockmarr og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar