SULTKATASTROFE
Læsetid: 11 min.

I Etiopien har tørken taget alle Hassan Mohameds dyr: Mit liv som nomade er slut

På Afrikas Horn er millioner af menneskers livsgrundlag blevet taget fra dem på grund af den værste tørke i flere årtier. Husdyr er døde, og nu står folk tilbage med ingenting. Information har besøgt et af de områder i Somali-regionen i Etiopien, hvor regnsæsonen bliver ved med at slå fejl
50-årige Hassan Mohamed Farah har mistet alle sin dyr på grund af tørken. Som kvægnomade er han vant til at skulle kæmpe med tørke og bevæge sig langt for at finde vand og mad, men denne gang beskriver han tørken som den værste, han har oplevet.

50-årige Hassan Mohamed Farah har mistet alle sin dyr på grund af tørken. Som kvægnomade er han vant til at skulle kæmpe med tørke og bevæge sig langt for at finde vand og mad, men denne gang beskriver han tørken som den værste, han har oplevet.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Udland
14. maj 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

ETIOPIEN – Allerede da det mindre fly til Somali-regionen i det østlige Etiopien er ved at lande, kan man se et par døde dyr. En ko, en kamel, og så ligner det et par geder.

Luften er tør og varm, da jeg stiger ud, og selv om klokken kun har passeret ni om morgenen, er temperaturen allerede oppe på 37 grader.

Meldingerne fra nødhjælpsorganisationerne er klar: Jeg er landet et af de tørreste steder i landet. Flere regnsæsoner i træk har slået fejl, og området står over for det, flere organisationer beskriver som den værste tørke i flere årtier. Millioner af mennesker er blevet internt fordrevet og har behov for humanitær hjælp. For et stort flertal af menneskene i regionen er husdyr den eneste vej til en indkomst, men næsten 1,5 millioner dyr er døde, og dermed har folket mistet det, der skulle sikre deres overlevelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Et link til TGGW, hvis nogen ikke kender projektet: https://www.greatgreenwall.org/

erik pedersen, Anders Bentsen og Mogens Kjær anbefalede denne kommentar