Klima
Læsetid: 9 min.

Klimaaktivister vil styrke Afrikas stemme op til COP27: Vi kan være sure på Vesten, eller vi kan handle

Egypten skal være vært for COP27 til november, og de sydafrikanske aktivister Okito Wedi og Nolo Mokoena ser det som en unik mulighed for at styrke afrikanernes stemme og sætte klimaretfærdighed på dagsordenen

Okito Wedis (til højre) stiftede den klimaaktivistiske organisation Creative Development sammen med Nolo Mokoena (til venstre) for et par år tilbage.

MADS CLAUS RASMUSSEN

Udland
25. maj 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

I november sidste år var 30-årige Okito Wedi til sit første klimatopmøde. Hun var rejst fra Sydafrika til Glasgow og var spændt på at opleve, hvordan det foregår, når verdens ledere og aktører mødes for at håndtere en af de mest presserende dagsordener.

Efter et par dage slog det hende, hvor få mennesker der lignede hende. Når hun gik ind i et lokale, følte hun sig ikke repræsenteret, og hun synes ikke, at den afrikanske befolkning – især kvinder – stod stærkt og blev set.

»Det er en af de vigtigste forhandlingsplatforme i verden, og der var samtaler om klimaforandringer, der påvirker de mest marginaliserede grupper i samfundet, især farvede kvinder. Men hvor var de? Der var ikke særlig mange, jeg kunne spejle mig i. Hvor var stemmerne fra dem, der står i frontlinjen og oplever konsekvenserne? Det var meget foruroligende.«

Da Okito Wedi kom hjem til Pretoria i Sydafrika, hvor hun bor, satte hun sig for, at COP27 i Egypten til november skal blive en mulighed for at sætte fokus på klimaretfærdighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her