valg i filippinerne
Læsetid: 5 min.

Efter Marcos Jr.’s jordskredssejr i Filippinerne: ’Det var det værste, der kunne ske’

Det satte gang i en lavine af følelser, da valgresultatet i Filippinerne stod klart. For tilhængerne af Marcos-Duterte-arvtagerne var det en triumf – og for modstanderne var det ikke skuffelse, men snarere en tidsindstillet bombe, der venter på at springe
Studerende og aktivister samles den 10. maj i Manila, Filippinerne, uden for Valgkommisionen for at demonstrere mod uoficielle stemmer ved valget den 9. maj.

Studerende og aktivister samles den 10. maj i Manila, Filippinerne, uden for Valgkommisionen for at demonstrere mod uoficielle stemmer ved valget den 9. maj.

Eloisa Lopez/Reuters/Ritzau Scanpix

Udland
12. maj 2022

»Der var gang i virkelig mange følelser på en gang. Vrede var helt klart en af dem. Da jeg første gang så, at han førte stort, tænkte jeg: Det er løgn … Men på valgdagen vidste vi jo godt, hvad der ville ske,« fortæller Jackie Luzy Hansen.

Hun gik i seng med dundrende hovedpine efter at have siddet klistret til computer og telefon hele mandagen, indtil det stod klart, at Filippinernes næste præsident hedder Ferdinand Marcos Jr. Med 98 procent af stemmerne talt op onsdag kunne Marcos Jr. notere 31 millioner stemmer mod 14 millioner til hans kritiker og nærmeste modkandidat, den afgående vicepræsident og menneskeretsadvokat Leni Robredo.

En ’jordskredssejr’ til Marcos lød meldingen, da resultatet stod klart. Dermed er Marcos-familien tilbage i præsidentpaladset, 36 år efter at en folkelig opstand tvang juniors far, den daværende præsident Ferdinand Marcos senior, fra posten og siden i eksil. Marcos Jr. overtager præsidentposten i juli og får som vicepræsident Sara Duterte, den afgående præsident Rodrigo Dutertes datter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Palle Kousgaard

P.S.
Hvor springer bomben hen?