Baggrund
Læsetid: 7 min.

Marcos-regimet blev væltet, men dynastiet bestod

50 år efter Ferdinand Marcos indførte militær undtagelsestilstand i Filippinerne og de facto indledte et diktatur, kan hans søn være på vej til at indtage præsidentpaladset. Har befolkningen fået kollektivt hukommelsestab?
På trods af at Ferdinand Marcos Jr. er søn af filippinernes tidligere diktator af samme navn, er han storfavorit til præsidentvalget den 9. maj.

På trods af at Ferdinand Marcos Jr. er søn af filippinernes tidligere diktator af samme navn, er han storfavorit til præsidentvalget den 9. maj.

Eloisa Lopez/Reuters/Ritzau Scanpix

Udland
7. maj 2022

I det urbane område Bagong Silang, der i dag ligger i udkanten af Filippinernes ekspanderende hovedstad, har de ikke glemt tiden under Marcos-regimet i 1970’erne og 1980’erne. Området var nemlig den daværende præsidentfrue, Imelda Marcos’, svar på, hvor man skulle gøre af »det menneskelige affald«, som ikke var ønsket i Manila. De blev simpelthen tvangsforflyttet ud i midten af ingenting, hvor lange rækker af toiletter markerede, hvor områdets nye beboere skulle bygge deres skure. På dette tidspunkt sang diktaturet på sidste vers – men nu kan Marcos-dynastiet være på vej tilbage i præsidentpaladset.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her