Krigen i Ukraine
Læsetid: 3 min.

Russisk diplomat siger op og smækker med døren: »Aldrig har jeg skammet mig så meget over mit land«

I en sjælden protest har en russisk diplomat opsagt sit job med direkte henvisning til krigen. I et offentligt brev kritiserer han både præsident Putin og udenrigsminister Lavrov og nægter at være en del af Ruslands »blodige, åndssvage og absolut unødvendige skændsel«
»Jeg kan simpelthen ikke længere deltage i denne blodige, åndssvage og absolut unødvendige skændsel,« siger den russiske diplomat Boris Bondarev (t.h.), som mandag opsagde sin stilling på FN’s kontor i Genève.

»Jeg kan simpelthen ikke længere deltage i denne blodige, åndssvage og absolut unødvendige skændsel,« siger den russiske diplomat Boris Bondarev (t.h.), som mandag opsagde sin stilling på FN’s kontor i Genève.

Mark Henley

Udland
25. maj 2022

I protest mod sit eget land har den russiske diplomat Boris Bondarev mandag opsagt sin stilling på FN’s kontor i Genève.

Med opsigelsen fulgte en personlig erklæring, som Bondarev har delt på sociale medier, hvor han kommer med en skarp kritik af beslutningen om at indlede krigen i Ukraine.

»Aldrig har jeg skammet mig så meget over mit land som den 24. februar i år,« siger han og tilføjer:

»Den aggressive krig, som Putin har udløst mod Ukraine og faktisk mod hele den vestlige verden, er ikke kun en forbrydelse mod det ukrainske folk, men måske også den mest alvorlige forbrydelse mod befolkningen i Rusland,« lyder det fra Boris Bondarev.

Han har de seneste 20 år været ansat ved det russiske forsvarsministerium, senest som rådgiver ved Ruslands faste Mission ved FN’s kontor i Genève. Mandag morgen mødte han op på kontoret, meddelte sin afgang og gik så igen, fortæller Bondarev til Reuters.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

René Arestrup

Håber det bliver starten på en lavine...

Klaus Ankerstjerne Eriksen, Anders Viborg, Lillian Larsen, Gitte Loeyche, Rolf Andersen, Ib Gram-Jensen, Jan August, Steen Bahnsen, David Zennaro, Holger Nielsen, Jacob Nielsen, Niels Makholm, Rasmus Kristiansen, søren ploug, Torben Siersbæk, Tommy Clausen, Steffen Gliese, Frederik Schwane, Niels-Simon Larsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Boris Bondarev

Den der protesterer forvandler sig fra kujoneret medarbejder eller tavs medløber til en helt. Der er med statsgaranti rigtig mange russere, som har gennemskuet regimets ugerninger og ved at det kan føre til den 3 Verdenskrig med ødelæggelse for os alle.

Det er regimet vi fører krig imod ikke det russiske folk.

Boris Bondarev skal snarest have forstærket politibeskyttelse, da Diktaturets mordmaskine i form af FSB KGB med videre rækker langt ud over Ruslands grænser.

Endnu en grund til at stå fast overfor dette fascistoide og grusomme russiske regime under Diktator Vladimir Putin og hans Røde Terrorhær.

Den der rækker det her grusomme regime den mindste lillefinger i form af en indrømmelse graver sin egen grav.

Ligesom René håber jeg det bliver starten på en lavine og på Putin diktaturets endeligt.

VH
KFK

Klaus Ankerstjerne Eriksen, Anders Viborg, Rolf Andersen, Kim Morten Nissen, Holger Nielsen, Jacob Nielsen, Kim Houmøller, Niels Makholm, Rasmus Kristiansen, søren ploug, René Arestrup, Torben Siersbæk, Tommy Clausen, Willy Johannsen og Frederik Schwane anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Boris Bondarev:

'those who conceived this war want only one thing — to remain in power for ever, live in pompous tasteless palaces, sail on yachts comparable in tonnage and cost to the entire Russian navy, enjoying unlimited power and complete impunity...'

Det er en meget præcis karakteristik af den sørgelige tilstand i dagens Rusland.

Klaus Ankerstjerne Eriksen, Anders Viborg, Tommy Clausen, Rolf Andersen, Ib Gram-Jensen, Steen Bahnsen, Christian de Thurah, Holger Nielsen, Steffen Gliese, Rasmus Kristiansen, Jacob Nielsen, Kim Houmøller, Niels Makholm og søren ploug anbefalede denne kommentar
ejvind ravn

tja - dagens rusland opfører sig lige så hæsligt som fortidens sovietunionen -- who is surprised ????
ejvind ravn estland

Karsten Nielsen

Jeg vil protestere mod Informations tendentiøst ensidige valg af kilder. Det er nemt at finde russiske personer, både militær og diplomater, der kan underbygge avisens i forvejen anlagte mainstream linie. For her er de ”gode” og de ”onde” tydelige. Men som abonnent ønsker jeg information, og det får jeg ikke på denne måde. Der findes så mange andre kilder, at det kan undre, at avisen ikke breder sig mere ud og belyser andre facetter. Og når I bruger kritiske russere som kilder – var det måske en ide – bare ind i mellem – også at bruge fx kritiske amerikanere. Her en artikel af Edward Curtin, der netop har skrevet bogen ”Seeking truth in a country of lies” – og en artikel af journalisten Ben Norton, hvorefter NATO ikke ønsker fred i Ukraine – og at organisationen indrømmer det.
https://transnational.live/2022/05/24/edward-curtin-its-about-time/
https://transnational.live/2022/05/24/nato-admits-it-wants-ukrainians-to...

erik jensen, Tina Petersen, Flemming Berger, Jens Thaarup Nyberg, Niels Borre og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Kim Abildskov

Karsten Nielsen : du skal nok finde nogle mere marginaliserede medier. Næste hele verden inklusiv Enhedslisten , Bernie sanders , de grønne i Tyskland m flere støtter jo Ukraine i deres kamp for frihed. Selvfølgelig afspejler det informations journalistik
Men fat mod , på nettet er der noget for alle . Også for dem det mener Elvis lever og corona er fake news

Rasmus Kristiansen, René Arestrup, Erik Karlsen og Ib Gram-Jensen anbefalede denne kommentar
Steen Voigt

Karsten Nielsen. Kan du ikke finde nogle medier, der støtter det freds- og frihedselskende russiske folk fremfor nogle, der skriver om gamle fyldepenne og antikke ure. Eller botaniserer i yderligtgående amerikanske og/eller anonyme NATO-kilder?

Jens Thaarup Nyberg

@Kim Abildskov
“ .. fat mod , på nettet er der noget for alle . ..

Sandelig.
Efter “fuck EU “, finder vi
dokumentation for NATOs offensive forsvar.

https://www.theguardian.com/world/video/2014/feb/07/eu-us-diplomat-victo...

https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_136388.htm

René Arestrup

@Karsten Nielsen
'Jeg vil protestere mod Informations tendentiøst ensidige valg af kilder.'

I den konkrete sammenhæng, har Information ikke valgt noget som helst, men fortæller blot at en russisk topdiplomat er 'hoppet af', ligesom avisen formidler hans begrundelse for at hoppe af.

Hvad er problemet?

Skulle Information undlade at bringe historien - og i så fald hvorfor?

Ib Gram-Jensen, Klaus Ankerstjerne Eriksen, Rasmus Kristiansen og Anders Viborg anbefalede denne kommentar