Krig i Ukraine
Læsetid: 2 min.

Sårede soldaters appel fra mørket i Mariupol: Red os!

I stålværkets sidste skanse er nedtællingen til den visse død begyndt
To mænd, der begge har mistet ben under russiske angreb, bruger krykker for at holde sig oprejst. Foto udleveret af Azov Regiment Press Service.

To mænd, der begge har mistet ben under russiske angreb, bruger krykker for at holde sig oprejst. Foto udleveret af Azov Regiment Press Service.

Ritzau Scanpix

Udland
12. maj 2022

En serie gruopvækkende fotos – offentliggjort i denne uge via det ukrainske Azov-regiments Telegram-kanal – ser ud til at dokumentere de desperate forhold, Mariupols sidste, belejrede forsvarere lever under.

Billederne viser scener fra et interimistisk og svagt oplyst feltlazaret i regimentets sidste skanse i det vidtforgrenede underjordiske gang- og bunkerssystem under den ukrainske havnebys Azovstal-stålværk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Christian de Thurah

Det er vist ikke et fredstegn, manden på det sidste billede laver, men et sejrstegn.

Peter Beck-Lauritzen

Ja, ja, hvad kan FN? - med et Veto fra Rusland!
Artkel 16, et skøn-maleri?

Kim Abildskov

Det er sgu en mandfolkepræstation , som dem , der har forsvaret Azovstal, har udført.
Stor respekt til ALLE SAMMEN.

Susanne Poulsen

Er der et link til onlineappel til FN om at redde sårede soldaterne ud af stålværket?

Torben Siersbæk

@Peter Beck-Lauritzen -12. maj, 2022 - 09:37

"Ja, ja, hvad kan FN? - med et Veto fra Rusland!
Artkel 16, et skøn-maleri?"

Det har du desværre ret i.

Hvad artikel 16 KAN bruges til er - endnu engang at udstille Rusland.

Ikke at de formørkede typer, der længes dybt efter Stalins "demokrati" fatter en bjælde af det. Heldigvis er de et forsvindende mindretal.

@Torben Siersbæk

Din udlægning er mig bekendt historisk ukorrekt. Dele af Ukraine er vestligt orienteret og dele er russisk. Men Janukovitch valgte at se mod Rusland primært fordi tilbuddet derfra var så meget bedre/større, end hvad Vesten kom med. DET blev anledningen til en flodbølge af oprør, støttet af vestlige kræfter, der endte med at den, ja, bundkorrupte præsident blev afsat til fordel for flere vestligt orienterede, men også korrupte.

Wagner lejesoldaterne er skrækkelige, ja. Men dem støtter vi jo heller ikke. De nynazistiske fanatikere ,der nu får lov at dø den ærefulde og heltemodige død som med i et regiment i den ukrainske hær, støtter vi som helte - og sgu også i selveste Information. Føj, siger jeg,
Der er mange papegøjer her.

Anders Graae, jesper christensen, Steen K Petersen og Martin Nielsen anbefalede denne kommentar
Emil Davidsen

@Martin Nielsen

Har du læst dit eget link wiki link? (Odessa)
Og undskyld mig... Den video fra dailymotion du linker til, synes du ikke selv den er lidt øhm - tragi-komisk? Video-tekster som "ULTRA-NAZIS". Er det fordi "Nazis" som ikke er ekstreme er for mainstream? De skal være ULTRA...
Kombinere man dit link til Wiki-artikel og ser den video så er videoen mildest talt pænt ensidig i sin skildring af begivenhederne.

Emil Davidsen

hov - der er da blevet ryddet gevaldigt ud i kommentarene...
@Information - hvorfor?

@Jan August
Din egen udlægning brillere også ved graverende mangel på nuance og detaljer. Fantastisk at du sovet i de ~8 år siden at det regiment oprindeligt fik sit ry "cementeret". Kunne det tænkes der er sket ting i mellemtiden?
Det forklare selvfølgelig hvorfor du med så stor sikkerhed ved at de mennesker artiklen omhandler er nynazistiske fanatikere - det beroligere dig vel at de med al sandsynlighed lider en krank skæbne. Jeg ved godt hvad jeg synes er "FØJ" i den sammenhæng.

Annette Chronstedt

Her kan man skrive under på appellen for at få de sårede ud:

https://www.change.org/p/save-mariupol-192ea846-9fe1-476c-bb72-5474538c7...