Storbritannien
Læsetid: 4 min.

Skandaleramt Boris Johnson står over for stor test ved lokalvalg

Når der denne uge afholdes lokalvalg i Storbritannien, bliver resultatet en målestok for, om vælgerne bakker op om Boris Johnson og Det Konservative Parti ovenpå partygate-skandalen. Skulle partiet få et bedre valg end frygtet, er premierministeren fortsat i problemer, mener ekspert
Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, kritiseres for en række fester afholdt under coronanedlukningerne

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, kritiseres for en række fester afholdt under coronanedlukningerne

JESSICA TAYLOR

Udland
2. maj 2022

Under normale omstændigheder ville lokalvalg i Storbritannien have begrænset interesse, men når de bliver afholdt den 5. maj, er der ekstra opmærksomhed omkring resultaterne.

Ifølge flere eksperter er det en stor test for premierminister Boris Johnson, fordi udfaldet vil signalere, hvor han står hos vælgerne efter måneder med hård kritik på grund af den stribe af fester, der blev afholdt i blandt andet Downing Street under coronanedlukningerne af landet.

»Lokalvalgsresultaterne vil blive set som en slags folkeafstemning om, hvordan Boris Johnson klarer sig, og hvor meget partygate og andre spørgsmål har skadet de konservative,« siger Simon Usherwood, der er professor i politik og internationale studier ved britiske Open University.

I meningsmålinger står Det Konservative Parti til at få færre sæder ved lokalvalgene og partiet Labour til at gå frem. I byen Dudley i det centrale England har Financial Times talt med flere vælgere – én af dem, sygeplejersken Tracy Mansell, vil ikke stemme på de konservative, selv om hun gjorde det ved de seneste valg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her