Analyse
Læsetid: 5 min.

Efter drama i Strasbourg hænger EU’s store klimaplan og blafrer i luften

En afgørende reform af EU’s kvotesystem er sparket til hjørne. Socialdemokraterne og de grønne mente, at forslaget var blevet for udvandet, og valgte derfor at stemme pakken ned i Europa-Parlamentet. Spørgsmålet er nu, hvornår politikerne kan nå en aftale, der sikrer, at unionen lever op til sine klimamål
Europa-Kommissionens vicepræsident Frans Timmermans under forhandlinger om unionens klimapolitik. 

Europa-Kommissionens vicepræsident Frans Timmermans under forhandlinger om unionens klimapolitik. 

Julien Warnand

Udland
9. juni 2022

Normalt ses Europa-Parlamentet som EU’s progressive stemme i klimakampen, hvor parlamentarikerne typisk stiller højere krav end EU-Kommissionen og EU’s medlemslande. Dermed har parlamentet kunnet trække de tidligere aftaler om klima og energi i en grønnere retning. Men noget har tilsyneladende ændret sig under behandlingen af Fit for 55 – den storstilede klimapakke, der skal oversætte EU’s Green Deal til reel handling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her