Baggrund
Læsetid: 5 min.

Flere kræver undersøgelse af »rædselsvækkende dødsfald« ved spansk enklave i Nordafrika

Op mod 37 migranter har mistet livet, efter de forsøgte at komme over grænsehegnet til den spanske enklave Melilla. Flere organisationer opfordrer til undersøgelser, da de er bekymrede for, at Marokko begraver ofrene uden at efterforske dødsårsagen
Fredag forsøgte omkring 2000 migranter og flygtninge at trænge ind i den spanske enklave Melilla på Marokkos nordlige kyst, hvor omkring 37 personer mistede livet. Ifølge flere medier lykkedes det 130 personer at nå ind i Melilla.

Fredag forsøgte omkring 2000 migranter og flygtninge at trænge ind i den spanske enklave Melilla på Marokkos nordlige kyst, hvor omkring 37 personer mistede livet. Ifølge flere medier lykkedes det 130 personer at nå ind i Melilla.

Javier Bernardo/AP/Ritzau Scanpix

Udland
29. juni 2022

Over weekenden kom nyheden om, at flere migranter havde mistet livet eller var blevet såret, efter at omkring 2.000 forsøgte at komme over det velbevogtede hegn til den spanske enklave Melilla i Nordafrika fredag.

Først var meldingen fra de marokkanske myndigheder, at menneskerne blev mast og trampet ihjel, da de ifølge Marokko stormede mod hegnet.

Men som dagene er gået, er flere videoer kommet frem, der viser, hvordan politiet slår folk, der ligger på jorden, og kaster sten mod nogle af dem, der forsøger at forcere hegnet. Andre videoer viser, hvordan flere personer ligger på jorden langs grænsehegnet, tilsyneladende livløse. Indtil videre er dødstallet oppe på 37 personer.

Videoerne har fået flere organisationer, spanske politikere og Den Afrikanske Union til at stille spørgsmålstegn ved forløbet og kræve, at dødsårsagen bliver undersøgt til bunds af internationale eksperter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jan Damskier

@Christina Nordvang Jensen: Sánchez er ikke præsident, efter som Spanien er et monarki. Han er Presidente de Gobierno = statsminister.