Analyse
Læsetid: 4 min.

G7 grundlægger en klimaklub – og dropper forbud mod fossil statsstøtte

Ruslands krig stjal dagsordenen på G7-mødet. For klimaet endte det med en pligtskyldig bekræftelse af Parisaftalen og en vagt defineret vestlig »klimaklub«. Men tysk pres for fossile investeringer peger i en sort retning
Tysklands kansler, Olaf Scholz, gør status over de ’gamle’ industrilandes G7-møde på en slotseng i Elmau i Bayern.

Tysklands kansler, Olaf Scholz, gør status over de ’gamle’ industrilandes G7-møde på en slotseng i Elmau i Bayern.

Imago/Ritzau Scanpix

Udland
29. juni 2022

Billedet var forhåbentligt ikke symbolsk: På en pittoresk eng i sydtyske Elmau gjorde den tyske kansler, Olaf Scholz, tirsdag status over de ’gamle’ industrilandes G7-møde. Scholz mimik var som sædvanlig nærmest mekanisk. Og bag ham bryggede der sig et grumt uvejr sammen.

G7-mødet har været under forberedelse i årevis og skulle egentlig have emner som klima, økonomisk stabilitet og global sundhed øverst på dagsordenen. Men »Ruslands angrebskrig«, som Scholz konsekvent kalder det russiske overfald på Ukraine, endte med at fylde en meget stor del af billedet sammen med de akutte økonomi-, energi- og sikkerhedskriser, som er fulgt i kølvandet på krigen. En udvikling, der allerede før topmødet fik sundheds- og klimaorganisationer til at frygte, at de afgørende emner for menneskehedens fremtid ville blive fejet helt til side.

Flyvsk og ukonkret

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her