Konflikt i Centralafrika
Læsetid: 9 min.

Oprørsgrupper skaber frygt for krig mellem DR Congo og Rwanda

Mens Rwanda gør klar til at modtage asylansøgere fra Storbritannien, skaber en konflikt mellem oprørsgrupper eskalerende spændinger mellem Rwanda og DR Congo. Der er risiko for, at det vil føre til en krig mellem de to lande, der kan skabe ustabilitet i regionen og føre til flygtningestrømme, mener professor
Den aktuelle konflikt blev antændt for et par uger siden, da en congolesisk soldat angiveligt krydsede grænsen til Rwanda, affyrede sit våben og blev dræbt af rwandiske styrker. Her demonstrerer congolesere, da den dræbte soldat føres hjem.

Den aktuelle konflikt blev antændt for et par uger siden, da en congolesisk soldat angiveligt krydsede grænsen til Rwanda, affyrede sit våben og blev dræbt af rwandiske styrker. Her demonstrerer congolesere, da den dræbte soldat føres hjem.

Guerchom Ndebo

Udland
27. juni 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

I Rwanda har myndighederne den seneste tid gjort hoteller klar til at modtage de asylansøgere, der på et tidspunkt bliver sendt fra Storbritannien, som en del af den kontroversielle asylaftale mellem de to lande.

Men mens fokus har været på modtagelsen fra Europa, er risikoen for en krig med nabolandet DR Congo vokset, og en stor flygtningestrøm kan være på vej.

Kampe mellem congolesiske soldater og oprørsgruppen M23 er blusset op i den østlige del af DR Congo i grænseområdet til Rwanda, og det har tvunget flere tusinder civile på flugt de seneste uger. Billeder fra området viser store menneskeflokke forlade deres hjem med oppakning bestående af madrasser, køkkengrej og geder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her