Analyse
Læsetid: 9 min.

En syngende lussing til Macron – en vingeskudt præsident står tilbage efter parlamentsvalget

Præsidenten mistede flertallet, venstrefløjen gik frem, mens Le Pens parti tidoblede sine mandater. Macron ventes nu at søge i regeringssamarbejde med de borgerlige republikanere – men nyvalg kan også blive følgen af en svær parlamentarisk situation
De næste fem år kan vise sig at blive mindst lige så turbulente for præsident Macron som de første fem i spidsen for Frankrig.

De næste fem år kan vise sig at blive mindst lige så turbulente for præsident Macron som de første fem i spidsen for Frankrig.

Pascal Rossignol

Udland
21. juni 2022

Advarslerne om en kommende vælgermæssig olfert var talrige i de seneste par uger. Men det var, som om Emmanuel Macron og hans partifæller ikke rigtig ville se i øjnene, at de risikerede at sætte deres parlamentsflertal over styr. Det blev ikke desto mindre det soleklare budskab, som franskmændene sendte, da de søndag stemte ved anden runde af det franske parlamentsvalg.

Centrumkoalitionen Ensemble – der samler Macrons parti og hans støttepartier – var meget langt fra at nå de påkrævede 289 pladser i parlamentet for at have absolut flertal.

»Denne situation udgør en risiko for vores land i betragtning af de udfordringer, som vi står overfor,« sagde premierminister Élisabeth Borne, da valgresultatet stod klart.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marie-Christine Poncelet

Til orientering NUPES s formålet er ikke " blot" dette valg, de har et program og som sagde Clementine Autin i går vil NUPES arbejde for at gennemføre hvert eneste program s forslag .
Macron s udgangspunkt i 2017 var et bedrageri om hvilke politik han ville føre ikke venstre, ikke højre. Resultats ses nu.
Mediers og alle borgerlige politiker har lavet en uhyrligt kampagnen imod venstrefløjen og har åbnet porten for Marine Le Pen.
Det viser sig at i mange områder fortrak de borgerlige og macronister Marine le Pen frem for venstrefløjen.
Macron har ført Frankrig i kaos.

Mikael Velschow-Rasmussen, Alan Frederiksen, Alvin Jensen, Anne-Marie Esmann, Torben Skov og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Macrons 245 mandater + Republikanernes 61 - det giver 305 - så det er velet flertal - eller hur?

Marie-Christine Poncelet

@ Arne Lund, Republikanerne er i oppositionen, de må tænke på deres egen fremtid ikke på at stabilisere Macron