Baggrund
Læsetid: 7 min.

Trumps påstand om, at stemmeoptælleres ingefærbolsjer var et USB-stik, førte til dødstrusler

Den fjerde kongreshøring om Trumps forsøg på at få omgjort resultatet af præsidentvalget i 2020 var rig på vidneudsagn om høje menneskelige omkostninger for de stemmeoptællere og valgembedsmænd, der blev mål for Trump-kampagnens pression
Brad Raffensperger med det røde slips var som statssekretær den øverste ansvarlige valgembedsmand for staten Georgias valghandling.

Brad Raffensperger med det røde slips var som statssekretær den øverste ansvarlige valgembedsmand for staten Georgias valghandling.

Jonathan Ernst

Udland
23. juni 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det mystiske redskab, som ifølge Trump-lejren blev brugt til at gennemføre valgsvindel i Georgia til fordel for Joe Biden ved USA’s præsidentvalg i 2020, viste sig at være ingefærbolsjer.

Denne bizarre, men sigende detalje var blandt de oplysninger, der tirsdag blev draget frem i fjerde runde af de høringer, som et særligt undersøgelsesudvalg under Repræsentanternes Hus i disse uger afholder om stormløbet på Kongressen og Donald Trumps forsøg på at få omgjort valgresultatet fra 2020.

Udvalget afhørte i denne omgang stemmeoptællere og valgembedsmænd fra afgørende svingstater. Og samstemmende kunne disse berette om, hvordan Donald Trump og hans tilhængere havde presset dem og udøvet chikane i en grad, der tangerede psykisk terror – blandt disse også de to stemmeoptællere, der vakte den daværende præsidents vrede med ingefærbolsjer.

Sammen med sin mor, Ruby Freeman, var Shaye Moss i gang med at optælle stemmesedler på et valgsted i Atlanta på valgnatten. Det var de to, der figurerede på en overvågningsvideo, som Trumps advokat, Rudy Giuliani, senere skulle fremlægge som et påstået bevis på manipulation.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er ret skræmmende, at den nation, de danske politiske establishement mest af alt solidariserer sig med - United Bluff - for næsten halvdelens vedkommende, består af snotdumme, morderiks intolerante båtnakker, de er parat til at tro på hvad som helst.
Det er på tide at Mette-jeg-gør-gerne-USA-en-tjeneste-hver-dag-Frederiksen konfronteres med hendes og regeringes medløberi, og at denne underdanighed kan føre os ud i krig og katastrofer - i den tilspidsede stormagtskonflikt, som hverken DK eller andre NATO/EU-lande har gjort det mindste forsøg på at undgå.
Hvis man vil tage temperaturen på hvor slemt det blandt poltikerne og medierne står til så skal bare læse den sidste uges tids nekrologer og andet om Uffe Ellemann - her får den kollektive hukommelsestab fuld skrue, og han fremstilles om en stor demokrat, og ditto statsmand.
Skpret ind til benet, så var han en udemokratisk, arrogant koldkriger, der heller ikke kunne få nok af USA/NATO

Flemming Berger, Torben Skov, erik pedersen, Alvin Jensen, erik jensen, Arne Albatros Olsen, Jan Nielsen og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

@ Arne Lund

Nu er snotdumme, morderisk intolerante båtnakker, der er parat til at tro på hvad som helst, heller ikke nogen mangelvare i Danmark, så der er jo nok en grund til at mange danskere solidariserer sig med USA og ofte også identificerer sig med amerikanere. Vi skal bare lige huste at der også er den anden halvdel, hvilket ligeledes gælder begge befolkninger.

Jane Jensen, Jesper Sano Højdal, uffe hellum, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, erik pedersen, P.G. Olsen, Alvin Jensen, erik jensen, Inge Lehmann og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar

Jeg vil nøjes med at konstatere at der er foruroligende mange amerikanere, som stadig vil stemme på én morderisk intolerant båtnakke.
Alene af den grund bør DK hurtigst muligt frigøre os fra amerikansk påvirkning og afhængighed.
Problemet er bare at vi tilsyneladende ikke er særligt glade for der eneste andet reelle alternativ, - nemlig øget EU-samarbejde. Og det på trods af at vi her har parlamentarisk indflydelse.

Christian Bruun, erik pedersen, Arne Albatros Olsen, Inger Pedersen og fin egenfeldt anbefalede denne kommentar
fin egenfeldt

Det forekommer besynderligt at USA´s retssystem ikke kan retsforfølge en person måske flere personer på grundlag af de vidnesbyrd, der er fremkommet ved høringen. Chikanøst politisk pres er forbudt ved lov i enhver retsstat - så vidt jeg ved. Har juraen givet op i USA?

Christian Bruun, Torben Bruhn Andersen, erik pedersen, Alvin Jensen, erik jensen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

"Lock him up ".

Jan Nielsen, Eva Schwanenflügel, Torben Bruhn Andersen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Moderation:

De fleste amerikanske vælgere er ikke snot-dumme, vi har bare et skørt valgsystem (first past the post) og et senat med komplet skæv repræsentation. Begge dele er muligvis engang etableret som et kompromis, for at lette overgangen for de ultra-rige slave-plantage-ejere til slaveriets ophør. Og vi har aldrig fået fjernet lortet.

De fleste amerikanske familier har ikke våben. De højt-skrydende tosser, der forsøger at skabe mere fokus om våben-mindretallets rettigheder, kan sammenlignes med de allermest racistiske tosser i Danmark. Det er et mindretal med alt for megen taletid.

Lock him up: Mine borgerrettigheder knytter sig blandt andet til sikkerheden for mine politiske modstandere. Uanset hvor afskyelig Trumps kamp imod demokratiet er, så skal der ufattelig meget til for at vi, for første gang nogensinde, kan dømme en eks-præsident. Jeg er meget pessimistisk. Selvom eksemplerne på hans dokumenterede overtrædelser er talrige.

@fin egenfeldt: Sammenhold med Rønne-hornet og Støj-senderen: Ofrenes konsekvenser var umådeligt meget højere end forbrydernes. Når en person har effektiv repræsentation i et retssamfund, så er ekstreme straffe næsten altid en umulighed. Og det er en god ting. Jeg ville bare have ønsket, at ofrene havde effektiv repræsentation fra dag et. Alle flygtninge og alle borgere, som risikerer frihedsberøvelse eller andre store tab, de burde altid have god og effektiv og gratis repræsentation, på deres eget sprog, så de kan forsvare sig effektivt imod systemet.

Når en demonstrant bliver angrebet ulovligt af politiet, hvorefter politiet overhovedet ikke kan huske, hvem der var på vagt, og hvem der havde givet ordrerne, så er løsningen naturligvis at politiet skal planlægge alle magt-tiltag med henblik på et retsligt efterspil, hvor offeret har fuld adgang til alle informationer om beslutningen, og har fuld repræsentation. Et lovligt indgreb fra politiet SKAL kunne holde til en retslig granskning, uden at nogen behøver lyve i politirapporten.