coronavirus
Læsetid: 8 min.

Vi ved ikke meget om Nordkoreas epidemi, men det står formentlig værre til, end de siger

For første gang siden pandemiens begyndelse har Nordkorea den seneste tid bekræftet hundredtusinder »tilfælde af feber«. Selv om de officielle tal peger på, at udbruddet er ved at være overstået, vurderer eksperter, at landet snarere vil være hårdt ramt længe. Samtidig formoder de, at der ligger nøje planlagte, strategiske beslutninger bag den delvise åbenhed om udbruddet
Nordkoreanske arbejdere gør rent på en fabrik på grund af stigende frygt for spredning af COVID-19 i hovedstaden i Pyangyang i maj.

Nordkoreanske arbejdere gør rent på en fabrik på grund af stigende frygt for spredning af COVID-19 i hovedstaden i Pyangyang i maj.

Kyodo News

Udland
16. juni 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Kun ti dage skulle der gå, fra Nordkorea den 12. maj bekræftede sit første coronatilfælde og indførte streng lockdown, til man den 22. maj ifølge den statskontrollerede avis Rodong Sinmun nu var ved at overvinde epidemien.

Da det nordkoreanske udbrud med omikronvarianten blev offentliggjort, blev den fra officiel side omtalt som »den alvorligste nationale nødsituation«.

Nu har nordkoreanske myndigheder så »på kort tid undertrykt og kontrolleret spredningen af virus«, skriver Rodong Sinmun, der efterfølgende har omtalt udbruddet som »en maj måned, vi ikke må glemme«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her