Storm mod kongressen
Læsetid: 5 min.

Vred, voldelig og ude af kontrol: Nye vidnesbyrd om Trump chokerer

Trump var rasende over ikke at kunne slutte sig til de demonstranter, som var på vej til at storme Kongressen, og ville tage kvælertag på Secret Service-agent, fortalte tirsdagens kronvidne, Cassidy Hutchinson, medlem af staben i Det Hvide Hus
»Kammertjeneren havde sagt, at præsidenten var ekstremt vred over justitsministerens AP-interview og havde kastet sin frokost op imod væggen,« fortalte medlem af staben i Det Hvide Hus Cassidy Hutchinson blandt andet under tirsdagens høring om stormløbet på den amerikanske kongres.

»Kammertjeneren havde sagt, at præsidenten var ekstremt vred over justitsministerens AP-interview og havde kastet sin frokost op imod væggen,« fortalte medlem af staben i Det Hvide Hus Cassidy Hutchinson blandt andet under tirsdagens høring om stormløbet på den amerikanske kongres.

Harnik Andrew/Abaca/Ritzau Scanpix

Udland
30. juni 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Han ville tage kvælertag på en Secret Service-agent. Han kunne finde på at kaste med tallerkener og madrester under raserianfald. Han krævede metaldetektorerne fjernet, så hans fans kunne marchere frem med våben og knive.

Et hårrejsende billede af Donald Trump som en utilregnelig og voldsparat præsident tonede frem ved tirsdagens ekstraordinære sjette høring i det undersøgelsesudvalg, der efterforsker omstændighederne bag sidste års stormløb på den amerikanske kongres.

Hårrejsende selv for et land – og for dets politiske journalister – der for længst har vænnet sig til Trump-årenes lange række normbrud.

På forhånd havde 6. januarudvalget lovet nye afsløringer – og skuffede ikke. »Aldrig før i amerikansk historie har vi hørt så rystende, troværdige vidnesbyrd om en amerikansk præsident blive aflagt over for Kongressen,« udtalte Michael Beschloss, en præsidenthistoriker, til tv-stationen MSNBC og tilføjede: »Dagen i dag vil fremover kaste lange skygger over Amerikas historie.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anders Hüttel

Fra starten vidste jeg at Trump var en ganster. De fire år var så pinlige at overvære når republikanerne stod bag den kriminelle løgner.

Nu må vi så også se hvordan Støjberg vil bruge sin nye magt.

Inge Lehmann, Torben Bruhn Andersen, Steffen Gliese, erik pedersen, Peter Wulff, Lillian Larsen, Kim Houmøller og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Willy Johannsen

Trump er uden tvivl det mest destruktive kapitel i USAs historie siden den amerikanske borgerkrig.
Manden er psykopat, en egomaniac, som man sjældent har oplevet.

Han kom desværre på et tidspunkt i kontakt med Vladimir Putin, som satte alle sine kræfter ind på at få ham valgt som præsident.
Noget som blev klart, da det var for sent. Selv om præsident Obama var klar over, hvad der var ved at ske. Men han var bange for, at hvis han slog alarm, ville det blive betragtet som ensidig støtte til Hillary Clinton. Sådan er det, når man er alt for forsigtig.

Trump tabte valget med tre millioner stemmer, men på grund af såkaldt gerrymandering, hvor valgdistrikter er opdelt, så dem, der støttede Trump fik en fordel, fik Trump tilstrækkeligt med valgmands stemmer.
Princippet kende fra England. Et parti kan tabe halvdelen - minus et valgdistrikt. Blot de har halvdelen plus 1 stemme i resten. Valget kan derfor vindes med 25 % stemmer plus 1.
Trump og Putin vandt.

Poul Søren Kjærsgaard, Inge Lehmann, Torben Bruhn Andersen, Steffen Gliese, erik pedersen, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Trumps støtter vil bare synes ekstra godt om ham, jo mere der kommer frem om hans umodne og mafiøse opførsel.

Især det med, at han med vold forsøgte at få drejet 'The Beast' om mod Capitol, vil lyde som sød musik i ørerne på dem, der følger QAnon.

Spørgsmålet er, hvorvidt de undergravende kræfter formår at rigge valgtilforordnede og valgdistrikter, samt indskrænke de demokratiske vælgeres valgdeltagelse ved alle mulige krumspring, såsom at begrænse brevstemmer og lignende, så de kan tage sejren hjem ved det kommende præsidentvalg.

Dernæst hvorvidt DOJ (Department of Justice, eller Justitsministeriet) vil indlede en sag imod Trump på baggrund af de fremkomne vidneudsagn ved høringerne.

Og ikke mindst hvorvidt Supreme Courts ophævelse af en landsdækkende ret til fri abort vil medføre at demokraterne trods alt vinder midtvejsvalget.

Det er ildevarslende, at så mange amerikanere omfavner Trumpismen.

Poul Søren Kjærsgaard, Inge Lehmann, Helle Bovenius, Alan Frederiksen, Torben Bruhn Andersen, uffe hellum, Steffen Gliese, Mathias Petersen, erik pedersen, Kim Houmøller, Peter Wulff, Inger Pedersen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Højforræderi burde koste en dom på mindst 20 år. For det er hvad denne narcicist og psykopat havde gang i.

Poul Søren Kjærsgaard, Mogens Kjær, Inge Lehmann, Torben Bruhn Andersen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Mathias Petersen

@Eva - Ja, det er godt nok ildevarslende. Jeg ved ikke ikke om der er hold i mit perspektiv, men jeg synes det virker som om det bare eskalerer med splittelse så mange steder - fx også i vores eget land, nu hvor Inger Støjberg turer frem med nyt parti foreløbig nærmest uden program men primært med splittende snak om modstand mod “de fine saloner i København” osv. Det initiativ fik jo vælgeropbakning nærmest på rekordtid.

Svend Erik Sokkelund, Inge Lehmann, Eva Kjeldsen, erik pedersen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Torben Larsen

Hvis Trump personligt i raseri havde anført hoben i stormløbet, så var sidste rest af mulighed for genvalg da saboteret af ham selv. Manden er utilregnelig. Uhyggeligt at så mange har stemt på ham. Advarslerne viste sig under hele hans periode, som Præsident. Løgn efterfulgte løgn eller alternativ virkelighed. Uhyggeligt er det også at majoriteten af republikanere i de to kamre er light versioner af Trump. Som Eva S. nævner har de nu to tabersager ,våben og abort diskussionen (knebent), men måske nok til at tabe midtvejs valget. Kommende generationer giver håb om et moderne USA i stedet for den nuværende sørgelige tilstand. Vi i Europa skal stå på egne ben og indtage den plads i verden som passer til Europas store økonomiske magt . Det er vist ved at ske, så mon ikke både Indien og Kina indser, at deres egen udvikling står sig bedst ved at respektere Europas interesser, i stedet for at alliere sig med en fordums stormagt som Rusland der endnu ikke har forstået sin egen ringere betydning for resten af Verden. Kliken i Dumaen er gået i selvsving og har bekræftet hinanden med gale informationer om deres hærs tilstand og moret sig over vestens dekadence og splittelse med Merkel som naivitetens moder. De tog helt fejl og sidder nu i suppedasen og skæver til tsaren Putin den lille. Fortsætter han med at ofre unge russeres liv og afvikle det russiske samfund, eller hvad mon han tænker i Paladsets guldbelagte badekar.

Poul Søren Kjærsgaard, Eva Schwanenflügel, Mogens Kjær, Inge Lehmann, Eva Kjeldsen, Kim Houmøller, Torben Bruhn Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Inger Pedersen

"Vred, voldelig og ude af kontrol: Nye vidnesbyrd om Trump chokerer"

Nej, hvem kan det dog chokere?
Det var ganske forventeligt.
Desværre.

Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Eva Kjeldsen, Kim Houmøller, Torben Bruhn Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det mest chokerende er, hvor gode alle er til at spille chokeret, når den viden alle har bliver præsenteret, så de er nødt til at stå ved det offentligt.

Eva Kjeldsen

"De fine saloner i København".

Mener, det er et udtryk man brugte i beg. af sidste århundrede.
Og derfor i en ånd der er sikkert i "salon" hos populister og social-medie-styrede- afhængige som Trump og Støjberg

Uha.
Hahahahahahaaaaa. Og hvor er de så lige at finde, de fine saloner?- i København? Rent konkret?---- Et besøg værdigt, muligvis et åndehus.

"Sumpen" nok drænes først, og derefter......

Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Inge Lehmann

Det værste er, at Trump kun er toppen af isbjerget.

Republikanere med samme disrespekt for retsstaten og demokratiet har jo fuldstændig overtaget det republikanske parti og en del retssystemer.

Det er ikke kun i Højesteret, at de har indsat partisoldater.To af Trump's højeretsdommere løj under ed, da de skulle vurderes for indsættelse. Det burde være diskvalificerende for bibeholdes af embedet.

De har til fulde bevist, at de er villige til at tage magten med planlagte kriminelle metoder, hvis de ikke er istand til at få nok stemmer.

Tænk at sende reklamevogne ud, der beskylder ens egne valgtilforordnede at være pædofile.

Det er de samme metoder nazisterne og fascisterne brugte for så efter overtaget, at annullere demokratiet.
Jeg mener vitterligt, at Republikanerne er lige så langt ude.
Hvis ikke, havde de retsforfulgt Trump da de havde muligheden og ikke bl.a. straffet Cheney i stedet for.

Med alle de informationer der er nu, burde Biden gå til fadet og være villig til at bruge den magt han har. Han har stadig adgang til lovlige værktøjer.

Det er nu demokraterne skal erkende, at det er selve demokratiet, de står til at miste og ikke mere kun valg.

Republikanerne havde/ har ingen skrupler til, at bruge magten i deres interesse og kerede sig ikke om, at de imens skræmte og trampede på modstandernes vælgere, når de havde flertal i husene.

Husk også Wilmington, USA, i 1898. Loven er ingen beskyttelse, hvis alle der har magt er enige om at ignorere den inklusive dommerne.

Og nej ingen bør være overrasket over Trumps opførsel. Hans udtalelser og opførsel op til 6 Jan., samt alle de domme han har, burde have været information nok.

Da USA er en vigtig allieret i sikkerhedsspørgsmål for os, håber jeg at demokraterne vinder nok valg, trods alle forhindringerne Republikanerne har lagt i vejen for faire valg.

Mathias Petersen, Eva Schwanenflügel, Eva Kjeldsen, Inger Pedersen og Torben Larsen anbefalede denne kommentar