Klima
Læsetid: 5 min.

25 meter høje flammer i Frankrig: »Disse begivenheder vil blive hyppigere, og deres intensitet kan blive endnu værre«

Massive skovbrande syd for Bordeaux hærger den franske sommer. 14.300 hektar skov er allerede brændt af, og myndighederne har måttet evakuere 16.000 mennesker i de to ramte områder. Klimaforandringerne gør, at skovbrandene finder sted langt oftere, siger klimaeksperter
En brandmand i et område, hvor man har antændt en kontrolleret brand i et forsøg på at inddæmme en brand, der er ude af kontrol i Gironde-området i det sydvestlige Frankrig den 17. juli.

En brandmand i et område, hvor man har antændt en kontrolleret brand i et forsøg på at inddæmme en brand, der er ude af kontrol i Gironde-området i det sydvestlige Frankrig den 17. juli.

Moritz Thibaud/ABACA

Udland
19. juli 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det skulle have været den søde sommertid i de to smukke landkommuner Teste-de-Buch og Landiras sydvest og syd for Bordeaux. Måske et glas rosé og grillmad på terrassen i sommervarmen, mens børnebørnene leger i haven? For at lade batterier op med en pause fra verdens geopolitiske kaos.

I stedet er 16.000 borgere blevet evakueret, en militærbase er blevet ryddet, og 14.300 hektar skov er brændt ned som følge af de massive brande, som hærger Gironde-områdets fyrreskove. De værste i 20 år, sagde myndighederne allerede i sidste uge. Dyrene i den lokale zoologiske have blev mandag evakueret. Flammehavet rækker 25 meter op i luften, forklarede en af de piloter, som flyver brandslukningsture i området, fredag til RTL

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anders Hüttel

Bilerne kører stadig som var det 1989. Ad helvede til.

Rasmus Kristiansen, Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel, Jacob O, uffe hellum og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Og samtidig sidder folk i kø på motorvejene og lufthavnene for at komme sydpå på ferie. Hvor er det godt der stadig er råd til at holde gang i forureningen.

Rasmus Kristiansen, Fam. Tejsner, Alan Frederiksen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Jacob O anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Jeg ser Mad Max stå og vinke langt ude i horisonten, men det bliver underligt nok aldrig nævnt i vejrudsigten.

Rasmus Kristiansen, Alan Frederiksen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
John Jørgensen

På et tidspunkt vil nogen nok få øje på løsninger på den krise: Muldjorden, skabt af århundreders og årtusinders naturlige plantevækst, den holder på nedbøren, som frigives langsomt, enten igennem planternes afgivelse af vanddamp, eller stille og roligt ud i vandløb og floder; Det gør at landområderne kan forblive dækket af grønt, meget længere end i dag. Oversvømmelser og tørke (naturbrande) mindskes. . Det køler, det gir mere naturlig regn og det nedbryder metan. At det samtidig hjælper naturen og oplagrer CO2 burde gøre det til en større del af løsningen. EU har lidt gang i det, med sit 4p1000 program, men det hører man ikke meget om i DK? Mon vi er fritaget for global warming, eller hvorfor er det hemmeligt?